Во новиот извештај се вели дека потрошувачите чекаат подолго да ги обноват своите телефони

Laporan baru mengatakan konsumen menunggu lebih lama untuk memperbarui telepon mereka

Колку време го користевте паметниот телефон пред да го надградите новиот модел? Според новиот извештај, потрошувачите чекаат подолго и подолго да се подобрат.

Просечниот циклус за зголемување на американските паметни телефони порасна на 33 месеци, се вели во извештајот на „Стратегија аналитика“. Baby Boomers чекаат уште подолго, чекајќи во просек повеќе од три години за да се надоградат на нов паметен телефон.

Гледајќи одредени брендови, потрошувачите на Apple сега чекаат во просек 18 месеци пред да се подобрат, додека корисниците на Samsung чекаат во просек 16,5 месеци.

Постојат неколку причини за зголемувањето на просечниот прозорец за зголемување. Според Дејвид Кер, СВП во стратегија аналитика, потрошувачите сметаат дека новата генерација на паметни телефони само додава на маргиналното зголемување преку телефонот што веќе го имаат. Цената на новите предводници телефони кои достигнуваат до 1.000 американски долари и исто така е фактор, и се очекува дека цените за телефоните од 5G ќе бидат голема пречка за зголемување на многу потрошувачи.

Додека паметните телефони секогаш стануваат подобри и добиваат нови функции, овој софистициран уред исто така може да ги задоволува потребите на многу луѓе подолг временски период, особено за корисниците кои ги користат само своите мобилни телефони за да истражуваат социјални медиуми, да фотографираат и да повикуваат, текст, и е-пошта. Со оглед на тоа и цената на предводникот мобилен телефон, не е изненадувачки да се слушне дека повеќе луѓе чекаат подолго пред да се надоградат на нов уред.

Колку долго чекате обично помеѓу телефонските повици?