Во „Air Strike“ се работи за штета од 1.000+ играчи, со експлозив за кој се смета дека е контролиран

Air Strike memberikan 1.000+ kerusakan pada pemain, bahan peledak yang diduga dikuasai

Epic Games го објави ажурирањето на содржината v9.30 за „Fortnite Battle Royale“ на 9 јули во 8 часот по источно време. Програмерите за видео игри не направиле големи промени во играта, што се очекува со оглед дека станува збор само за ажурирање на содржината. Сепак, “ФортнитРежимот PvP доби нови артикли, а тоа се експлозивни артикли кои можат да предизвикаат голема штета на играчите и структурите.

Предметот „Air Strike“, кој претходно беше откриен од рударите за податоци, конечно стигна до популарната видео игра.

Како и да е, наспроти она што беше откриено од рударите за податоци, штетата на оваа ставка беше далеку поголема бидејќи може да ја уништи структурата и да го елиминира плеерот за само неколку хитови. Ова е легендарна ставка, но голема е веројатноста дека предметот ќе биде злоупотребен во едно од претстојните ажурирања.

Предметот се смета за поразен

Штом излезе експлозивот, многу играчи велат дека е поразен. Ова е заради неговата статистика и нејзиниот потенцијал да елиминираат цел состав на играчи за само неколку удари.

Покрај тоа, оваа нова ставка е многу ефикасна со структурата затоа што нанесува 200 штети на неа. Пред само неколку недели, Epic Games го отстрани Boom Bow бидејќи во играта имало премногу експлозивни артикли, но најновата ставка нè натера да се запрашаме каков е планот.

Играчите на „Fortnite Battle Royale“ ги нарекуваат „зафатени проектили одозгора“, откако ја користеа оваа Легендарна ставка. Авиони растат проектили од околу 120 метри над цевката за чад, а ракетите се појавуваат по кратко одложување.

Тие имаат за цел случајни точки во радиус од девет метри на предметот што се фрла и има вкупно 20 ракети. Секоја ракета има радиус на експлозија од 3,5 метри и му дава 75 штети на играчот и 200 оштетувања на структурата.

Најновите експлозиви може да се најдат од секој извор на плен, вклучувајќи ги и пленот, гајба и снабдувањето со лама. Паѓа во магацинот еден и играчот може да изврши до два воздушни напади во еден слот за инвентар.

Додека статистиката на оваа ставка изгледа неверојатно, реалноста е дека не е претерано контролирана од играчите. Овој штрајк е во состојба да нанесе повеќе од 1.000 штети на играчите, но може лесно да се одбрани. Со оглед дека бомбардирањето траеше неколку секунди, играчите можеа лесно да градат структури со тавани и пирамиди за да се одбранат и да избегнат оштетувања.

Фортнит на Светскиот куп

Светското првенство Fortnite е предвидено да започне на крајот на јули, а интересно ќе се види како учесниците ќе се прилагодат на најновите артикли.

Epic Games не сака турнирот да започне во Сезона 10, но се чини дека играчите сепак треба да направат некои големи прилагодувања. Предметите ќе бидат многу ефикасни во трофејот бидејќи ќе има голем број на играчи кои живеат во последните неколку кругови.