Вратете ја вашата обична икона за док назад на екранот со повеќе задачи на Android Pie «Андроид ::

Get Your Regular Dock Icons Back on Android Pie's Multitasking Screen

Со Android Pie, Google додава опција што е навистина корисна за Pixels наречена App Suggestions, која користи АИ за да предвиди кои апликации можеби ќе сакате да ги користите следно. Ова се појавува на горниот дел од фиоката за апликации и во новиот приклучок во интерфејсот за повеќе задачи што се менува за брз пристап. Но, еве го проблемот: Мускулната меморија е работа.

Иако предлозите за апликација досега се покажаа како добри, нарачката се менува во текот на денот, дури и до тој степен што понекогаш ќе видите сосема поинаков пакет апликации на вашиот мултитаскинг пристаниште. Досадно е кога тренирате сами да допрете одредени места на пристаништето за да отворите одредени апликации, за да може да има повеќе проблеми отколку што заслужувате. За среќа, постои лесен начин да се добие редовната икона за пристаништето од почетниот екран во новиот приказ со повеќе задачи.

Оневозможување предлози за апликации

За да ја добиете редовната икона за пристаништето од почетниот екран, така што таа се појавува во новото мени за вклучување апликации за Android Pie, мора да ги деактивирате предлозите за апликација. Ова значи дека ќе ја изгубите предложената апликација на горниот дел од фиоката за апликации, но тоа е мала цена што треба да ја платите доколку барате одредена конзистентност.

Значи, долго притиснете го празниот простор на почетниот екран на Pixel, а потоа од паѓачкото мени изберете „Домашни поставки“. Оттаму, изберете „Предлози“, а потоа деактивирајте го прекинувачот до „Апликации“ и притиснете „Исклучи“ кога ќе биде побарано.

Откако ќе го направите ова, иконата за пристаништето на приказот со повеќе задачи ќе биде точно истиот сет што се појавува на вашиот почетен екран. Ако сакате да ги ресетирате овие икони, можете да го направите од почетниот екран. Alsoе забележите исто така дека полутранспарентната граница околу мултитаскинг пристаништето сега е нема, а лентата за пребарување на Гугл е под иконата.

Вратете ја вашата обична икона за док назад на екранот со повеќе задачи на Android Pie
Вратете ја вашата обична икона за док назад на екранот со повеќе задачи на Android Pie

(1) Пред, (2) после

Корица слика и слика од екранот од Далас Томас /