Вреди да се купи реновиран мобилен телефон 2018 година

Vale la pena comprar un celular reacondicionado 2018 1

Несомнено, обновените мобилни уреди стануваат многу популарни во различни земји.
Сепак, има и други луѓе кои не знаат дали навистина вреди да се купи реновиран мобилен телефон, бидејќи тие не знаат дали има навистина значајни предности.
Ова е токму темата со која ќе се справиме низ целата статија со цел да ги расчистиме сите можни сомнежи и за да можете да донесете правилна одлука.

Што е преиспитан мобилен? Дали вреди да се купи еден?

Вреди да се купи реконструиран мобилен телефон 2018 1

Преиспитан мобилен телефон е користен мобилен телефон и што е вратено кај производителот или продавачот веднаш штом ќе се скрши екранот или некој внатрешен дел од истиот. Па така е награден уште еден, а овој остана во рацете на производителот.
Затоа деловите што беа дефектни се променети, може да биде задниот капак или екранот. Ова остава практично нов мобилен телефон, обновен, сите датотеки се избришани, и визуелно тоа генерално не покажува знаци на употреба (се разбира, тоа исто така зависи од категоријата во која се наоѓаат. На некои страници како EBAY тие се рангирани од степен C- Добро – многу добро).

Надвор од физичкиот аспект, внатрешните работи се како од нула. Многумина дури и ја менуваат батеријата за нова и во случај кога капакот е многу изгребан, тој исто така се разменува.

Една точка што треба да се има предвид е дека тие не доаѓаат во нивните оригинални кутии или оригинални додатоци. Но, се разбира, тие секогаш ќе донесат полнач што работи, како слушалки (во зависност од тоа дали продавачот го вклучува во последниот случај).

Обновен мобилен телефон за 2018 година вреди да се купат 2

Кои се предностите на купување на ремонтиран мобилен телефон?

На главна предност броењето мобилен телефон на овие карактеристики е цена.
Оваа обновена техника за мобилни телефони најмногу се користи во high-end iPhone и Samsung.
Затоа, можете да купите iPhone со најмногу 50% пониско отколку во неговата официјална продавница, во случај на малку постари модели. Ако навистина сакате да добиете многу значаен попуст на новите модели, препорачуваме да почекате уште неколку месеци по лансирањето.

Затоа, кога ги разгледувате одличните зделки што се нудат на порталите за продажба на овие уреди, звучи многу примамливо да се купат за еден од овие.

Уште едно одлично предност е безбедност понудени од повеќето продавачи. Бидејќи да останете посмирени на потрошувачот, со купување на мобилен телефон од овие карактеристики тие понекогаш ви даваат до 30 дена од директно враќање да го тестираш, тестираш и во случај да не останеш како што можеш да го вратиш и тие ќе ти вратат сите пари дека сте платиле за тоа. Покрај тоа што има гаранција до 1 година!

Каде да купите обновени мобилни телефони?

Постојат многу портали за продажба за купување на овие производи, но многу од нив не нудат меѓународен превоз, затоа, ако одите во дел од светот што не е во истата област како продавницата, не може да се повлече. Пример за последниот случај е Best Buy.

Затоа веб-страницата најмногу се препорачува да се купат обновени мобилни телефони е Ебај.
Платформата има броеви или продавачи кои имаат стотици и стотици продажби на секој од уредите што ги нудат, имаат брз и меѓународен превоз, гаранции, враќања и многу добра услуга за клиентите.

Препораки за купување на обновени мобилни телефони

  1. Инвестирајте малку повеќе во највисока категорија. Секогаш е добро да се купи „Многу добро“ во неговата состојба. Бидејќи на овој начин се спасувате од средба со визон што можеби не ви се допаѓа. Исто така, разликата не е многу и ќе имате практично нов мобилен телефон за многу ниска цена.
  2. Изберете го продавачот добро. Барате продавачи со добри оценки и вреднувања, а кои имаат многу продадени производи, гради добра доверба. Затоа, изборот на вистинскиот продавач е една точка што треба да се има предвид.
  3. Тестирајте го телефонот што е можно побрзо. На овој начин, каква било штета што може да ја има (во најлош случај) ќе бидете на време да ја вратат, и тие ќе ви ги вратат парите.