Вредноста на YouTube како платформа се зголеми

Nilai dari YouTube sebagai platform meroket

Споделувањето на видео е трансформациска сила денес во светот. По лансирањето две услуга за претплатаМорган Стенли им доставила информации на инвеститорите на 18 мај и се очекува YouTubeini во вредност од 160 милијарди долари.

Стриминг популарни видеа и социјални медиуми Мрежата започна две нови услуги. Според Mediatkix, двата нови лансирања се YouTube Premium и YouTube музиката.

Оваа страница првично основана во 2005 година и подоцна беше купена од Google за 1,65 милијарди американски долари.

Сега компанијата е под нова реорганизација познат како азбука. Google Market капитализацијата е околу 742 милијарди американски долари. Со новите проценки објавени од Морган Стенли, овој проект е предвиден од ЈуТјуб да биде една четвртина од вредноста на Гугл.

На друго место, проценката на YouTube го прави сериозен деловен потфат. Како што е соопштено од Луѓе во бизнисот, нејзината сегашна вредност ја надминува пазарната капитализација на Дизни од 155 милијарди американски долари, вредноста на Comcast од 150 милијарди долари и вредноста на Netflix од 141 милијарди долари.

YouTube создаде активна поставка за евиденција и активна корисничка база

Не е ни чудо зошто платформа популарна на многу полиња. Ова е извор за ширење на зборот, забавата, прегледите за видео игри и многу повеќе.

Во анализата на „Факлидес дот ком“, секоја минута, повеќе од 100 часа видеото поставено само на страницата.

Понатаму, YouTube има повеќе од една милијарда корисници, што е скоро третина од сите на интернет. Во пост Mediakix погоре, износот канал на место приход шест бројки се зголемени за повеќе од 40 проценти. Ова е неверојатно со оглед на тоа што оваа страница е околу 13 години.

Како што споменавме порано, YouTube веќе помина 1 милијарда корисници.

Следната статистика ќе ја направи поимпресивна изведбата и влечење генерирани од страницата. Овој специјален видео канал за социјални медиуми има 1,5 милијарди активни корисници на месечно ниво.

Кога станува збор за стриминг во живо, веб-страницата е извор за тековни настани. На пример, преносот во живо на Coachella 2018 го виделе 41 милиони луѓе. Тоа Кралскиот брак видено 11,2 милиони пати.

Активната видео содржина на YouTube има голема публика

Севкупно, YouTube има голема големина кога станува збор за корисници кои се активни на Интернет платформа, и профитабилен канал да промовираат разни услуги.

Бројките и сообраќајот се нешто Гугл може да се пофали Фејсбук е на рангот број еден колку што е вкупниот број на корисници. Сепак, видео содржини споделени и направени на YouTube се чини дека имаат поголема публика од Facebook.