Вредноста SAR на мобилните телефони на Nokia е сè уште меѓу најниските во индустријата

Nilai SAR ponsel Nokia masih termasuk yang terendah di industri 1

Вредноста на SAR на мобилните телефони на Nokia е сè уште меѓу најниските во индустријата 1

Вредноста на SAR на мобилните телефони на Nokia сè уште е меѓу најниските во индустријата 2

Германската федерална канцеларија за заштита од зрачење (Bundesamt für Strahlenschutz) има а детална база на податоци за сите SAR вредноста на уредите на германскиот пазар.

Вредноста на САР, или Специфичната вредност на апсорпција, се мери на уво и на телото и се определува со FCC-тестови во акредитирани лаборатории низ целиот свет. Добро е да се знае дека SAR вредноста на некои од најновите Nokia паметни телефони сè уште е меѓу најниските во индустријата. Статистика ажурирање на неговиот мобилен телефон инфографски испуштајте најмногу и најмалото зрачење, а телефоните на Nokia сè уште се на дното на списокот. На пример, Nokia 3.2 емитува само 0,24 вати за килограм што е 0,05 повеќе од Samsung Galaxy Note 10 +.

Добро е да се види дека ветераните во индустријата за паметни телефони како Samsung, LG и Nokia се на дното, додека кинеските производители Xiaomi и OnePlus се на врвот. Исто така, постојат неколку други брендови со висока вредност како Google, Sony, Apple и HTC, чии мобилни телефони изненадувачки испуштаат многу зрачење во ушите. Но, сите емисии се под максималниот дозволен 2W / kg, што се смета за безбеден за корисниците. Германија BfS ги ажурира податоците со телефонски модели објавени до август, но неколку нови модели на Nokia како што се Nokia 210, Nokia 105, Nokia 220 4G и сите редови на IFA2019 сè уште недостасуваат. Следното е табела што ја покажува SAR вредноста на мобилните телефони на Nokia објавени на MWC2019.

Вредноста на SAR на мобилните телефони на Nokia сè уште е меѓу најниските во индустријата 5

Можеме да кажеме дека HMD сепак прави одлична работа за правење безбедни телефони на Nokia. Да, тие ги лиценцираат сите патенти за антени на Nokia, така што ниската вредност на SAR не е изненадување. На крајот на краиштата, Нокиа е ветеран во мобилната индустрија.

Овде можете да најдете вредности на САР од некои од претходните модели на Нокиа за кои разговаравме во февруари 2019 година.

Usernew54 thx lубовник за совет ????