Врска за воскресение: Сите шишиња во бајки

Kebangkitan Tautan: Semua Botol Peri

Римејкот Nintendo Switch од Awakening Link е конечно тука. И со тоа, некои предмети се навистина потребни. Шишето самовила е токму она што звучи како: шише што може да држи самовила. Самовили се собираат околу изворите на Големата бајка и можат да бидат заробени во овие шишиња. По употребата, тие можат да го вратат вашето здравје целосно во итни случаи.

Механиката на оваа игра е главен дел во играта Зелда. Измолнете во несомнени самовили, користете шишиња и сега имате своја максимална напивка за здравјето во форма на тажни и лути затвореници. Совршено!

За да го направите тоа, прво ви треба шише со самовила. ИГН е првиот што пријави локација. Постојат три во играта, сите заклучени зад задачите, па дури и стравуваната мини-игра.

Локација на шишето со бајки:

Првиот е во селото Мабе. Таму има мало езерце со рибар. Разговарајте со него и платете мала надокнада за да започнете миниграмата. IGN наведува дека мора да ја фрлите линијата колку што можете, конечно фаќајќи го шишето на левата лева страна на екранот. Можеби ќе потрае време затоа што мора да го повлечете до вас и рибата ќе ги гризе вашите линии во процесот.

Вториот е веднаш по Тунелот на Англер. По некое време во градот, духовите ќе започнат да ве следат. Willе ве замоли да го однесете во неговата куќа, после тоа, ќе сфати дека тој веќе не може да живее во градот. Willе ви биде одреден да го донесете на неговиот гроб. Тој ќе ве награди со шише откако ќе ја завршите оваа мисија.

Третото и последно шише е од Дампе. Кажете му на Дампе за вашата авантура за да ги отклучите загатките и да побарате некои награди. Кога ќе ја завршите сложувалката за зачувување на здравјето, Дампе ќе ве награди со трето шише за самовили.

Сега кога сте опремени со вистинското шише за држење на самовили, излезете и фатете самовили.