Вселенска мисија на Аполо 11: Историската месечина за заземјување …

Прославете ја 50-годишнината на Месечината Ланддинг со апликативна апликација АР која ве става во акција на смелите вселенски мисии на 1960-тите години на НАСА. Совршен придружник на Смитсонијан Каналс, шест-серијалот Аполос Мун Шот ви нуди надворешен пристап кон некои од иконите што го дефинираа почетокот на вселенското доба. Преземете го бесплатно сега и полетувајте во вселената со нас!

Карактеристики на апликацијата:
Поставете се во центарот на мисијата на Месечината: лансирајте ја сопствената ракета Сатурн V, седнете внатре Лунарната командна модула Аполо 11 и прошетајте низ портал за да го истражите лунарниот пејзаж со разни одлични одлики на АР.
Поставете селфи на Месечината, во облеката Autopop 11 и споделете со пријателите на социјалните медиуми.
Играјте две возбудливи игри за симулација на AR, „Moon Shot Challenge“ и „Lunar Landing Challenge“, кои ја демонстрираат вашата способност да се движите низ Месечината и да ги избегнете кратерите и карпите за непречено слетување на лунарот.
Вклучете ги известувањата за да нуркате во часовни ажурирања за историската мисија „Аполо 11“ од полетување до слетување пред 50-годишнината на Мун Ленд, на 20 јули 2019 година.
Отидете во интерактивна временска рамка за да ја научите извонредната историја на вселенското доба, со квизови, видеа и фасцинантни факти што ја доведуваат минатото во живот.
Станете близу до ретки предмети и параперталија од лунарните мисии на НАСА, вклучувајќи ги и автентичните 3Д скенови на вселенскиот костум на Нил Армстронг и модулот за лунарна команда.
Гледајте ексклузивни клипови со епизода од каналите Смитсонијан Аполос Месечината.

Аполо АР Месечината шут Аполо АР Месечината шут

Корисник на iPhone кликнете овде

Вселенска мисија на Аполо 11: Историска лунарна заземјувачка мисија на НАСА 1