Галакси S20: QuickTake како пушка за фотографии за совршени фотографии

Galaxy S20: QuickTake sebagai shotgun foto untuk foto yang sempurna

Сите информации за Samsung Galaxy S20

Семејството Галакси Samsung-S20 без сомнение ќе биде среќно со најновиот процесор и многу добра камера, но овој софтвер исто така ќе биде опремен со неколку нови функции според најновите информации. Функцијата QuickTake, која истовремено фотографира со сите фотоапарати, е многу привлечна за enthusiубителите на фотографии.

Galaxy S20 во различни варијации не само што има побрз хардвер, туку и подобра камера, може да се биде сигурен. Но, дури и со најдобриот хардвер, многу фотографии со паметни телефони не функционираат затоа што треба да фотографирате од колкот без многу време. Со функцијата QuickTake, се чини дека Samsung сега планира нови функции за сериите на галаксиите S20, каде што неискусните фотографи треба да имаат поголема безбедност, а искусните фотографи имаат повеќе избори. Во принцип, оваа одлика ви овозможува истовремено да фотографирате со сите фотоапарати. Така на пример со нормален леќа, со макро леќи и леќи со широк агол. Корисникот потоа може да одлучи мирно која варијанта на фотографии му се допаѓа најдобро. Исто така, ќе има слични функции и за фотоапарати, каде видеата исто така се снимаат на ист начин. На пример, ако ја придвижите камерата хоризонтално или вертикално, како да земате снимка на панорама. Како резултат, можеби имате фолдер за фотографии / видео, полни со клипови и фотографии, од кои сите мора да ги видите со рака.

Galaxy S20 + и Galaxy S20 можат да го делат истиот хардвер со камера. Камерата со 12 мегапиксели функционира како главен сензор за двата смартфони, а 64-MP сензорот е специјално користен за далечински фотографии. Исто така, има и леќа со ултра широк агол кој одзема 12 мегапикселни фотографии и дополнителен TOF сензор за моделот Plus. Предната камера S20 / S20 + бара 10 MP селфи и може да снима во 4K до 60 fps, Ultra има предна камера од 40 MP. Покрај тоа, секој може да го стори тоа и видеата на Galaxy Record S20, S20 + и S20 Ultra со резолуција од 8K до 30 fps. Наместо сензор со широк агол од 64 MP, Ultra моделот нуди сензор од 108 MP и, исто така, телесензор со 48 MP, што е номинално послаб од 64 модели во другите два модела, но 10 пати (наместо 3х) оптички зум.

Извор: Sammobile

реклама: Откријте повеќе паметни телефони Samsung на Amazon.Исто така популарно кај читателите на Areamobile: Коронавирусната инфекција се зголемува. Ова исто така влијае на производителите на паметни телефони чии производи се произведени во Кина. Thereе има одложување.компанија

Samsung: Вирусот Корона предизвика одложување на галантеријата Галантерија С20

Избувнувањето на вирусот корона во Кина ќе резултира во испорака додатоци за серијата Samsung Galaxy Slowing S20. тоа се Галакси С20, С20 + и С20 Ултра рамо до рамо.автомобил

Samsung Galaxy S20: Случајно објавен датум на објавување?

На страницата на продавницата Samsung во Америка се отвора регистрација за пред нарачки и деталите се игнорираат. Сликите со промото за лактација откриваат дека Samsung ги нарачува новите Galaxy S20 и S20 Ultra Galaxy благодарение на пупки + како бесплатен бонус.автомобил

Samsung: Галакси С20 + и С20 Ултра со Галакси Тунас + како бонус пред нарачка

Preorder Samsung Galaxy S20 + и S20 Ultra го добиваат новиот Galaxy Bud + со подобрени карактеристики бесплатно како бонус.

назад

1 2 Галакси S20: QuickTake како пушка за фотографии за совршени фотографии Галакси S20: QuickTake како пушка за фотографии за совршени фотографии “