Гејрс 5 го собори рекордот со 3 милиони играчи за време на воведниот викенд

Gears 5 memecahkan rekor dengan 3 juta pemain selama pembukaan akhir pekan

Од Емили Гера,
Понеделник, 16 септември 2019 година 19:23 GMT

Gears 5 го собори рекордот за најголемото лансирање на која било генерација на Xbox Game Studios оваа генерација.

Новата титула „Gears“ привлече повеќе од 3 милиони играчи во својот отворен викенд, објави денес Xbox. Ова го дуплираше дебито од првата недела на Gears of War 4 2016, и го направи најшироко играно студио Xbox Game Studios во првата недела од Halo 4. На PC 2012, Gears 5 го дуплираше настапот на својот претходник, што исто така го направи и тројно. најголемото лансирање за Xbox Game Pass за компјутер.

Ова го потврдува она што го слушнавме минатата недела од високиот аналитичар на „Нико партнери“, Даниел Ахмад. Ахмад го нарече „Gears 5“ првиот „мега хит“ на Xbox Game Pass, истакнувајќи дека го надмина Форза Хоризон 4. „Конкурентните цени и неодамнешните понуди, голема библиотека за игри и пристап до 1-та партија на МСП доведоа до голем број на регистрации.“ „Тој го напиша Твитер во тоа време.

Погледнете го прегледот на „Gears 5“ на VG247, како што рече нашиот Симон Милер, „како да го дочекувате стариот пријател само за да откриете дека имаат нова фризура што изгледа подобро, толку повеќе ќе ја видите“.

Понекогаш вклучуваме врски до онлајн продавници за малопродажба. Ако кликнете на едно и направите набавка, можеби ќе добиеме мала провизија. За повеќе информации, одете овде.