Главниот извршен директор на Samsung ги предвидува компаниите во паметни телефони на пазарот над 10 години

CEO da Samsung prevê companhia no topo do mercado de smartphones por mais 10 anos

тоа Извршен директор на Samsung, DJ Koh, даде изјава за апсолутна доверба во вашата компанија со образложение дека очекувате производителот да остане на врвот на паметните телефони за следните 10 години. Тој зборуваше многу смело кога беа Кинезите Хуавеи Ова е во подем, со тоа што нејзините директори тврдат дека негова главна долгорочна цел е да ги победи јужнокорејските ривали.

Изјавата е дадена за време на интервјуто за францускиот весник Ле Фигаро, каде зборуваше за иднината на неговата компанија, конкуренција од кинески производители, лансирање 5G паметни телефони и за вашиот иден мобилен телефон за виткање, Галакси папка.

Официјална страница: Samsung Galaxy S10 +, Galaxy S10 и Galaxy S10e

Во врска со своето место во лидерството на пазарот, ДЈ Кох смета дека верува дека заложбата за иновации и подобрување на нејзините производи ќе и овозможи на компанијата да остане пред конкурентите како што се јаболко и Хуавеи.

Директорите исто така ја коментираа стратегијата на Самсунг да одржува профит кога нивната глобална продажба на паметни телефони беше во стагнација. Тој верува дека можностите за преклопување на мобилни телефони со Galaxy Fold го повратиле интересот на потрошувачите и ги охрабруваат да се надоградуваат на понапредни уреди.

https://www.youtube.com/watch?v=7r_UgNcJtzQ

Сè уште на преклопниот мобилен телефон, DJ Koh изјави дека работата во седиштето на Samsung е насочена кон подобрување на екранот. Galaxy Fold за да се осигура дека нуди бескомпромисно искуство или вистински проблеми.

Преклопениот паметен телефон Samsung Galaxy Fold првично беше објавен во Соединетите држави на 26 април 2019 година. Набргу потоа, пристигна во Европа на 3 мај 2019 година. Galaxy S10 со 5G интернет поддршка се продава во Јужна Кореја од 5 април 2019 година. Следниот регион каде ќе се продаваат уредите е во Соединетите Американски Држави.

Преку: ГСМАрена Извор: Ле Фигаро