Главниот продуцент Химна замина после осум години со БиоВајр

Главниот продуцент Химна замина после осум години со БиоВајр

Бен Ирвинг објави дека поднесува оставка од својата улога во BioWare за да работи во друга компанија за игри. Ирвинг е со BioWare повеќе од осум години, а беше главен продуцент во „Војна на вездите: Старата Република“ почнувајќи во 2015 година, пред да се пресели во Химна во април 2017 година.

„После осум вонредни години во BioWare донесов одлука да продолжам и добив возбудливи можности и во други компании за игри“, изјави Ирвинг чуруликам. „Бидејќи првпат ја играв Балдур Порта пред многу години, BioWare е место за соништа што секогаш сакав да го направам. Засекогаш ќе бидам благодарен на сите што ми дадоа можност да работам на одлични производи со извонредни луѓе. “

Ирвинг е со седиште во Остин BioWare, кој беше основан да работи на Старата Република во средината на 2000-тите. Развојот на националната химна, која првично беше спроведена во „главното“ студио на BioWare во Едмонтон, се пресели во Остин по започнувањето на играта, така што студиото може да го искористи своето искуство во водење на онлајн игри за да се справи со директната компонента на услугата на Химна.

Заминувањето на националниот производител на химни сигурно ќе крене веѓи со оглед на карпестата игра од првите неколку месеци, но Ирвинг рече „верувам дека националната химна има светла иднина – има голем тим кој работи на тоа и се надевам дека ќе остане во чекор со тоа (и ќе ја игра!) Од преку маргините. “

Она што е потребно во иднина останува да се види. Ажурирањето на Anthac Cataclysm конечно беше лансирано со мало фантрирање на почетокот на овој месец, но BioWare молчи за тоа што ќе се случи потоа. Што и да е, мора да има некој нов на голема лидерска позиција.

ИНФО