Главното видео на Амазон за Андроид ТВ нема да биде широко достапно во блиска иднина

Amazon Prime Video for Android TV won

„Амазон“ и „Гугл“ објавија пред еден месец дека официјалната апликација на „ЈуТјуб“ ќе биде достапна на уредите со ТВ „Оган“ и дека „Прајм Видео“ ќе биде лансирана во Андроид ТВ и Chromecast. За жал, ако не сте успеале да го преземете Amazon Video Prime на вашиот Андроид ТВ, шансите се дека нема да можете да го направите тоа во скоро време, и ова е причината. Изгледа дека Google нема да ја направи апликацијата Amazon Prime Video широко достапна преку Play Store, пренесува 9to5google. Клиентите ќе бидат избришани на OEM основа од OEM, што значи дека сето тоа зависи од вашиот производител на ТВ Android, за да ја направите апликацијата Amazon Prime Video достапна за преземање.

Хисенсе беше еден од првите производители на ТВ што ја искористи новата апликација за видео премиер Амазон за некои од своите Android телевизори, како што посочија корисниците на Reddit CenterInYou. Ажурирањето што ја содржи апликацијата Prime Video, исто така, додава нов екран за подигнување и безбедносен печ во јуни, ако сакате да знаете.

Апликацијата Prime Video ќе биде достапна само преку Google Play Store ако и кога ОЕМ одлучи да ја исфрли, така што нема многу што може да сторите освен да почекате и да се надевате дека вашиот производител на Андроид ТВ ќе ја започне апликацијата порано од подоцна.