Гласините и истекувањето на iPhone 8 сугерираат дека Apple има голем план за следниот телефон …

iPhone 8 desas-desus dan kebocoran menyarankan Apple memiliki rencana BESAR untuk smartphone berikutnya

АПЕЛ се чини дека има големи планови за следниот iPhone, според најновиот iGossip.

Овој технолошки гигант се шпекулира дека го тројно своето производство, докажувајќи дека очекува голема побарувачка за нови паметни телефони.

2

IPhone го слави својот десетти роденден во јануари 2017 година, но роденденскиот модел нема да биде лансиран до подоцна во Јаер

Следниот модел се очекува да биде голема промена од стариот iPhone, затоа што беше објавен за да ја одбележи 10-годишнината на iPhone.

Во кратката нота, аналитичката фирма BlueFin Research напиша: „Зградите се пензионираа за неколку месеци, додека вкупните предвидувања за следната генерација се зголемија за 10% од минатиот месец на 122 милиони.

Интересно е што, нашето читање сега покажува зголемување од 300% затоа што iPhone 8 / X е изграден во јуни четвртина, сега достигнувајќи 9 милиони. “

„Епл гласините“ велат дека планира да го повика следниот смартфон на iPhone X во голем скок од вообичаената традиција за именување.

До сега, секој нов iPhone добил име кое е сосема логично. Епл не изгледа чудно по неколку броеви на модели.

                Годинашниот iPhone ќе биде лансиран масовно

2

Оваа година iPhone ќе го лансира Кредит: ЕПА во голем обем

Кои се имињата на сите модели на iPhone и датумите на објавување

iPhone – 2007 година

iPhone 3G – 2008 година

iPhone 3GS – 2009 година

iPhone 4 – 2010 година

iPhone 4S 2011 година

iPhone 5 – 2012 година

iPhone 5C – 2013 година

iPhone 5S – 2013 година

iPhone 6 – 2014 година

iPhone 6 Plus – 2014 година

iPhone 6S – 2015 година

iPhone 6S Plus – 2015 година

iPhone SE – 2016 година

iPhone 7 – 2016 година

iPhone 7 Plus – 2016 година

Но, ново парче iGossip посочи дека овошната компанија ќе испадне од традицијата во име на новиот iPhone за да го обележи фактот дека Стив Jobsобс го објави првиот паметен телефон на Apple пред 10 години.

Во кратката нота што ја гледа Техника Радар, аналитичарот Тимоти Аркаури од Коуен и Компани изјави дека изворот на неговиот ланец на снабдување предвидува промена на името за новиот мобилен телефон.

„Името има смисла, истовремено истакнувајќи го и високиот статус на мобилниот телефон и укажува дека станува збор за 10-годишнина на iPhone, со X секако дека е римски број за 10“, пишува на веб-страницата.

Тој исто така рече дека iPhone ќе има безжично полнење и софистициран дисплеј, и двете се гласини што сме ги чуле досега.

И покрај тоа што Apple не сме потврдиле, или ќе имаме, какви било одлуки за дизајн се додека iPhone не биде објавен подоцна оваа година, експертите во индустријата веруваат дека е можно да се именува следниот модел ‘X’.

Во Форбс, технолошкиот експерт Еван Спенс напиша: „И покрај тоа што светот го очекува iPhone 8, тој ќе биде објавен заедно со ажурирања за iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Вашиот Apple може да биде подготвен да ја ослободи 8-тата марка и да се оддалечи од нешто директно од капер-научниот фантастика од 1950-тите.

Сепак, многу собирачи на технологија веруваат дека Apple Тој планира да го повика iPhone-от малку за да го „преуреди“ брендот.

Спенс додаде: „Чувството ми е дека iPhone ‘X’ е кодно име и не е донесена одлука (или ако е групирана на таков начин што само мал број на продавачи го знаат вистинското име). Мислам дека одговорот е едноставен: само наречете го ‘iPhone’. “


Ние плаќаме за вашата приказна! Дали имате приказна за тимот за вести? Сонцето на Интернет? Испратете ни на е-пошта (заштитена преку е-пошта) или јавете се на 0207 782 4368