Гласини: „Епл работи на MacBook 5G до 2020 година“

Гласини: „Епл работи на MacBook 5G до 2020 година“

Ако сакате да работите надвор од вратата со вашиот MacBook со интернет конекција, за тоа можете да ја користите функцијата Instant Hotspot. Ако зависи од изворите на Digitimes, тоа веќе нема да биде потребно во 2020 година. Digitimes пишува имено, Apple работи на MacBook со 5G врска. Колку е веродостојна оваа гласина?

„MacBook со 5G во 2020 година“

Во 2019 година, лаптопите со мобилна интернет врска се сè уште ретки. Постојат сите видови на методи за да додадете мобилна интернет врска директно на лаптоп, но тоа често не е многу практично. Digitimes тврди дека Lenovo, HP и Dell ќе ги лансираат првите 5G лаптопи во втората половина на 2019 година, по што Apple продолжува и во втората половина на 2020 година со својот прв 5G MacBook.

За да се обезбеди добар опсег, Apple се користи според извори на керамички антени. Ова осигурува дека брзината е многу поголема отколку кога се користи традиционален материјал. Тоа доаѓа по цена, бидејќи керамиката е значително поскапа. Керамичките антени се околу шест пати поскапи, така што има и голема шанса да ја видите и во цената. Исто така, на MacBook му требаат повеќе антени заради нејзината обвивка, што дополнително ги зголемува трошоците.

Приказ на скриени датотеки на MacBook

Имајте на ум дека Digitimes не е секогаш исправно. Информациите често доаѓаат од ланецот на производство. Овие извори често немаат целосна слика за што се работи Apple. Плановите се исто така можни

MacBook со 5G: луда идеја?На почетокот, MacBook со мобилни податоци изгледа како луда идеја. Сепак, не е толку неверојатно колку што звучи. MacBook во моментов е Apple Тој е единствениот мобилен уред за кој не постои можност за мобилна врска со податоци. IPad има опција за мобилни податоци уште од воведувањето на првиот модел, додека Apple Watch има (во соодветни земји) уште од Серија 3. Како и со другите производи, се чини логично дека вградената опција на 5G на Apple е додадена како дополнителна опција, покрај (поевтин) Wi-Fi модел.

Иако Digitimes не го коментира тоа, Apple веројатно ќе користи eSIM за ова. Овие вградени SIM-картички стануваат се покомпатибилни. Т-Мобиле се чини дека е зафатен со доаѓањето на еСИМ во Холандија.

Работи за оваа есенска Apple на 16-инчен MacBook Pro, но има само врска со Wi-Fi конекција. Овој модел веројатно ќе добие нова тастатура, а со тоа и поголем екран. Можете да прочитате повеќе за 16-инчниот MacBook Pro во нашата статија.