& # 039; гласовен асистент ioио Саарти & # 039; Започна да им помага на корисниците со полнење преку Интернет

'Asisten Suara Jio Saarthi' Diluncurkan untuk Membantu Pengguna Dengan Pengisian Ulang Online

Reliance Jio започна нов интерактивен дигитален асистент со седиште во глас, наречен „Jio Saarthi“. Во соопштението за печатот во текот на викендот, компанијата соопшти дека новиот софтвер е интегриран во апликацијата MyJio и е дизајниран да го направи пополнувањето на процесот за пополнување за корисниците. Ioио Саарти започна да се лансира во MyJio на Android и iOS почнувајќи од 27 јули.

Според Reliance Jio, карактеристиката ќе бидат достапни само на хинди и англиски за да започнете со, пред да биде лансиран на 12 индиски јазици. Компанијата соопшти дека се надеваат дека софтверот ќе го охрабри дигиталното полнење меѓу корисниците кои досега се воздржаа од овој процес заради неговата очигледна сложеност. Ioио Саарти волја вербално го водат корисникот преку процесот на повторно полнење, помагајќи им да ги пронајдат деталите за плаќање, да го пронајдат нивниот број на картичката и повеќе, соопшти компанијата.

За пристап Ioио Саарти, корисникот мора да ја отвори апликацијата MyJio и допрете “Полнење” селекција. Корисникот тогаш треба да затропа Ioио Саарти копче за асистенти кои се базираат на глас, да ги понесат чекор-по-чекор процес на повторно полнење, десно од изборот на најдобриот пакет за повторно полнење за нивните потреби да ги пополнат деталите за плаќање.

Започна пред три години на многу фанфари, Reliance Jio сега скокна над Airtel и Vodafone Idea за да стане најголемиот телекомуникациски оператор во Индија. Според PTI, податоците објавени од Reliance Industries минатата недела покажале дека ioоо завршил во јуни со корисничка база од 331,3 милиони, за што се вели дека е повисока од нејзините двајца најблиски конкуренти, Bharti Airtel и Vodafone Idea. Компанијата, исто така, планира да ја започне услугата за широкопојасен интернет GigiFiber следниот месец, веројатно зголемување на статус кво во секторот за широкопојасен интернет, како што е направено во индустријата за мобилни телефони.