Глас за навигација во Apple Персонализирајте картички

Епл ја менува навигацијата со гласовната мапа

Ако вашиот Apple Мапите за навигација што се користат за време на возењето се многу вознемирувачки кога апликацијата ви кажува на секои педесет метри дека скоро треба да свртите десно, додека исто така слушате музика. Можете лесно да го решите ова со прилагодување на гласот за навигација. Можете да го прилагодите гласот сами (машки или женски), но исто така можете да ја промените јачината на звукот за да можете едноставно да уживате во вашата музика.

Можете да на „Епл мапс“ да го прилагодите гласот за навигација на два начина:

Променете ја говорна навигација Apple Card

Дали претпочитате различен глас за изговорени упатства? Тоа е можно: гласот зависи од поставките на Siri. Оди до Поставки> Сири и Пребарување> Сири глас и изберете друг глас. Во зависност од избраниот јазик, можете да изберете помеѓу машки или женски глас. Ако користите женски глас Siri, тогаш гласот за навигација е и женската верзија.

Забележете дека не е можно да го поставите вашиот iPhone на англиски јазик со холандски глас за навигација. Навигацијата секогаш прво го разгледува јазикот на вашиот iPhone. Врз основа на ова, погледнете го стабилниот глас на Сири.

Мапи за навигација со глас на Apple помалку гласно

Прилагодувањето на јачината на звукот гарантира дека сè уште можете да ја слушате вашата музика додека играте на Apple Maps кои се користат за да стигнат до вашата дестинација. За да го постигнете ова, следете ги следниве чекори:

  1. Отворете го Конфигурацииапликација и допир Картички.
  2. Потоа допрете Возење и навигација..
  3. Сега можете да изберете колку е тешко колку сакате обемот. Изборот се состои од: без глас, низок волумен, нормален волумен и голем волумен.

Обемот на картичките на Apple ги персонализирате

Ако сте го провериле обемот на вашиот избор, iPhone или iPad отсега ќе одговараат на звукот на вашите медиуми и навигација. Ако изберете низок волумен, гласот за навигација ќе звучи помалку гласно од порано, но јачината на звукот ќе продолжи да се репродуцира во истиот волумен. Оттогаш, треба да обрнете поголемо внимание, бидејќи упатствата да го исклучите звукот помалку бучни, со што е полесно да пропуштите пресврт.

Дали сакате да знаете повеќе за Apple Card? Потоа, погледнете во нашето објаснување за услугата за билети на Apple. Или проверете ги другите наши совети за „Епл картички“: