Господарот на прстените веќе ја има својата прва игра со карти

The Lord of the Rings sudah memiliki permainan kartu pertamanya

Господар на прстените: Авантуристички картички

Новиот наслов на Господарот на прстените е а игра со авантуристички картички инспирирани од митските ликови од книгата на ЈРР Толкин. Како што се гледа во објаснувањето, ова е игра слична на она што можете да уживате со други предлози како што се Magic The Gathering или Heartstone за да наведете неколку примери.

Во оваа игра ќе имате можност да градите различни палуби каде ќе имате три херои со уникатни способности. Оттука, остатокот од картите ќе го направи она што е неопходно за да привлече различни борбени стратегии околу нив. Сите за порази ја моќта на Саурон.

Битките се борат на истакнати локации во Средната земја и се придружени со важни наративи кои служат да ги постават расположението и да ги ставаат играчите повеќе во историјата и битките.

Ако сте обожавател на Толкин и неговите приказни, оваа игра веројатно ќе ви се допадне. Затоа што оние што не сакаат да се соочат со армијата Саурон со Гандалф или Арагон. Како и да е, треба постепено да разгледувате што треба да понуди секоја картичка, да научите за разни опции кога создавате оџак и да го асимилирате борбениот систем, меѓу другото. Особено ако сте редовен играч на други слични титули, затоа што при одржување на истите аспекти ќе има смисла да бидете зависни уште на почетокот.

Она што е јасно е сега е време да започнеме да го играме. Бидејќи веќе знаете дека подоцна, како што напредувате и другите играчи добиваат повеќе картички, покомплицирано е да бидете конкурентни. Во ова време секој започнува од истата точка и ниво.

Барањата за играње на компјутер и Mac се:

– Оперативен систем Виндоус 7 или повисок и macOS 10,10 или повисок
– Intel Core 2 Duo или AMD Athlon 64 X2 5000+ или повеќе на компјутери со Windows и за Mac Intel Core i3 или повисок
– 2 GB RAM меморија за Mac и Windows
– Nvidia GeForce 8800 GT (512MB) или повисока; ATI Radeon HD 4850 (512MB) или повисок; Intel Haswell Iris и HD Graphics на компјутерите Виндоус, а за Mac мора да имате Nvidia GeForece GT 650M графика или повисока; ATI Radeon HD 5670 или повеќе; Intel Haswell Iris и HD Graphics
– 6 GB простор достапен и на Windows како на Mac

Светска игра со карти направена од JRR Talkien сега достапен и за двата виндоус компјутери, како за Mac. Наслов што можете да го преземете преку Steam и исто така го нуди прва експанзија со попуст од 50%. На тој начин, играта чини 6,99 € и проширување (до 9 септември, 4,99 €)