Готвење радост 2 измами: совети и упатства за да им служите на повеќе клиенти и да ги надминете сите фази

Cooking Joy 2 Cheats: Tip & Panduan untuk Melayani Lebih Banyak Pelanggan dan Melewati Semua Tahapan

Во денешната статија ќе разговараме за сите совети и измами за готвење Радост 2 и ќе ви помогнеме да станете најдобар готвач во играта!

Во оваа игра ќе ви треба малку трпеливост, многу внимание на детали, па дури и повеќе од тоа, можност за работа под притисок! Сето тоа е затоа што брзината на играта, морам да кажам, се искачува од 0 до 100 прилично брза! Но, сето тоа само ја прави играта повеќе предизвикувачка и интересна за игра, па ако сте подготвени да се справите со гладни клиенти и пребирливи јадења, тогаш дозволете ми да ви кажам сè за тоа!

Значи, без понатамошно приврзување, да се нурнеме во нас Готвење радост 2 совети и трикови и ви помага да ги поминете сите фази на играта!

Најпрво навикнете се на основите

Основите на играта воопшто не се тешки и тоа е нешто на што треба да се навикнете, бидејќи тие ќе ве наведат да имате добар стил на презентација и брзина подоцна.

Ова се работи што прво мора да ги фокусирате на мастеринг, затоа што откако ќе научите како да се справите со движење во кујната, ќе видите дека сè е многу полесно на долг рок. Еве ги главните основи што треба да ги користите:

– Започнете со навикнување на многу задачи: Наскоро ќе треба да ракувате со повеќе од 1 клиент истовремено, и тоа значи дека треба да знаете како да управувате со повеќе задачи и нарачки во исто време.

– Можете да земете две работи одеднаш на вас, и ова мора да го користите за да направите неколку комбинации.

Готвење радост 2 измами: совети и упатства за да им служите на повеќе клиенти и да ги надминете сите фази 1

– Не правете непотребни движења. Започнете од едната страна и набавете сè што ви треба од таму, а потоа преминете на другата страна. Ова е добро затоа што на тој начин нема да се движите и да губите време без причина.

– Кога брзо служите многу артикли, во брза сукцесија, ќе добиете комбо-бонус кој ви дава повеќе злато на крајот од смената!

– Не обидувајте се и варете повеќе помфрит отколку што ви е потребно (или повеќе од 2-3 по истовремено) затоа што ќе завршите да мора да ги фрлите затоа што помфрит многу брзо готват и ако никој не бара помфрит, тоа ќе губи време .

– Со цел целосно да исчистите ниво, мора да го играте неколку пати. Ова исто така работи кога сакате да добиете дополнителни клучеви потребни за отклучување на нови нивоа. Некои клучеви се скриени во други фази на исто ниво, а не во првото!

Имајте ги предвид овие работи затоа што тие се некои супер основни работи што наскоро ќе ви влезат во главата и ќе ви помогнат да ги поминете фазите без да знаете.

Подобрете ја опремата и рецептите за готвење

Можете да направите разни подобрувања, од зголемување на шпоретот за готвење до подобрување на сода машини и бухти за топло куче. Сите овие подобрувања можат да се направат со помош на монети што ги добивате од минување низ фазите на играта и можете да направите подобрувања на еден од два начина:

Готвење радост 2 измами: совети и упатства за да им служите на повеќе клиенти и да ги надминете сите фази 2

– Направете подобрувања однапред, со ажурирање на сè што мислите дека е најдобро, без всушност да се консултирате со препораките на играта (што можеби не е најдобра идеја во целост, но на крајот мора да подобрите сè, така што тој сè уште ќе работи).

– Изведете надградби кога играта го препорачува. Секоја фаза ќе има одредени барања и со зголемување на препорачаните капацитети можете полесно да ги поминете фазите. Единствениот недостаток тука е дека играта може да престане да предложува подобрувања.

Ако играта престане да сугерира подобрувања, сепак треба да го направите сами, затоа што ќе сакате сè на крајот да се подобри.

Предлагам да го следите она што го сугерира играта и да започнете со ажурирање на сè на максимално ниво и да ги избришете сите фази, пред да продолжите на следното ниво. На тој начин ќе имате дополнителни парички (од претходните нивоа на завршна обработка) и можете да направите надградби на прибор за готвење и садови во подоцнежна фаза!

Готвење радост 2 измами: совети и упатства за да им служите на повеќе клиенти и да ги надминете сите фази 3

Правилно управувајте со вашата енергија

Играњето на секоја фаза ќе чини Енергија, и ако сакате да продолжите да играте, тогаш треба да знаете дека треба да управувате со вашата енергија на вистински начин. Една точка на енергија трае 6 минути за да се опорави.

Гледајте реклами за да добиете бесплатна енергија! Оваа опција е достапна кога ќе ја допрете иконата Енергија, плус икона (зелена “+”) и ќе видите дека ако изберете да гледате кратка реклама, ќе добиете 5 Енергија!

Да го направите ова е многу вредно ако сакате да балансирате и со управувањето со вашиот живот (Енергија) и играње скоро постојано. Предлагам да одите овде и да гледате реклама за да вратите 5 Енергија кога сте околу 10 Енергија или кога сакате да земете пауза од играње фази.

Готвење радост 2 измами: совети и упатства за да им служите на повеќе клиенти и да ги надминете сите фази 4

Постои уште еден начин како да го вратите вашиот живот целосно и директно, но за тоа е потребно Gem! Willе бидат вкупно 30 скапоцени камења за целосно враќање на вашата енергија, но јас навистина мислам дека нема смисла да ги фрлите вашите камења за ова – подобро е да ги зачувате за нешто подобро.

Користете го Бустер кога имате потешкотии!

Постојат одредени засилувачи што можете да ги изберете од почетокот на сцената и тие ќе бидат активни во текот на вашата игра. Овој засилувач ќе се отвори на следниов начин:

– Супер шпорет: се отвора на ниво 12 – готви јадења побрзо

– Двоен монети: отклучување на ниво 14 – ова ви дава двојно поголем број на монети од чинија

– Веднаш готвење: отклучете го на ниво 16 – веднаш готвење

– Магични чевли: отклучете го нивото 18 – ви дозволува да се движите побрзо во кујната

Готвење радост 2 измами: совети и упатства за да им служите на повеќе клиенти и да ги надминете сите фази 5

Овој засилувач ќе ви помогне со тоа што ќе ја олесните играта. На пример, откако ќе го достигнете нивото 18 и ќе ги користите вашите ролери, ќе се движите далеку, побрзо помеѓу местата во кујната.

Може да комбинирате два или повеќе (или дури и сите нив!) Засилувачи за да завршите ниво на само неколку чекори, но предлагам да продолжите и да не ги фрлате случајно. Подобро е секогаш да имате некои дополнителни засилувачи ако се соочувате со тешко ниво.

Гледајте реклами за да добиете бесплатни подароци!

Повремени скокачки прозорци ќе се појават на вашиот екран што ќе ви овозможи да гледате кратки реклами за да побарате разни награди. Може да добиете скапоцени камења или монети, па секогаш кога ќе видите дека се појавува на екранот, ако не ви пречи да гледате кратка реклама, сторете го тоа! Многу е вредно!

Готвење радост 2 измами: совети и упатства за да им служите на повеќе клиенти и да ги надминете сите фази 6

Служете им на клиенти кои не се пребирливи и гладни!

Секогаш и тогаш ќе има случајни клиенти кои се навистина гладни! Willе дојдат да побараат доста работи, па затоа предлагам ако имате некои дополнителни јадења што никој не ги сака, ќе им служите на овој клиент!

Ако брзате, можете да им дадете сода, затоа што тоа се смета и за чинија! Секогаш претпочитам да им давам топли кучиња со сода, бидејќи ова е најбрзото јадење за почетната фаза.

Исто така, ако претходно готвите неколку јадења и никој не ги сака, можете да им дадете и нив. Бидејќи што и да работи, не обидувајте се да им дадете нешто што треба долго да готват, затоа што нема смисла да трошите време за готвење за нив!

Управувајте со шпоретот правилно!

Значи, ова е нешто што навистина сакам да го детализирам, затоа што учењето да го направам ова на вистински начин е многу важно при минување низ полесни нивоа. Во основа, она што треба да барате да го направите никогаш нема да имате премногу јадења зготвени на огнот, но исто така и не малку јадења премногу!

Бидејќи мора да пребарувате за да ја пронајдете совршената рамнотежа, мора да го пробате ова преку проба и грешка. На пример, кога во првата фаза секогаш готвам 2 или 3 помфрит по едно време, и го подготвувам. Јас секогаш готвам 2 или 3 помфрит, и ако има клиенти кои бараат помфрит помфрит, се обидувам да ги управувам нивните нарачки со едната рака, или да ставам дополнителни помфрит во празен слот на вашата маса. Ова ме одведува на следниот чекор:

Користете го празниот слот на шанкот! Секој пат кога ќе имате дополнително јадење што претходно се готви или готви погрешно, ставете го таму и почекајте клиентот да го побара тоа чинија!

Готвење радост 2 измами: совети и упатства за да им служите на повеќе клиенти и да ги надминете сите фази 7

Никогаш не дозволувајте вашите клиенти да чекаат премногу долго!

Знам дека понекогаш е потребно малку да се готват неколку јадења, но не треба да чекате садовите да готват и да не прават ништо – наместо тоа, само направете нешто друго! Обидете се да готвите други работи претходно на пример – тоа не е лоша идеја. Може да се обидете и да служите други јадења на кои им се поставуваат клиенти!

На пример, ако имате 3 клиенти кои чекаат помфрит, но тие исто така сакаат сода и топли кучиња од страна, работајте им служете на жешки кучиња и / или сода во меѓувреме, додека вашите помфрити се готват!

Направете го ова за сите клиенти – никогаш не застанете додека не завршите ниво, затоа што нема време да се опуштите!

Овие ќе бидат сите совети и трикови за „Goy Cooking 2“ што ги имаме за вас сега! Дали знаете некои корисни совети за игри што сакате да ги споделите со нас? Оставете ги во делот за коментари подолу за да ги споделите со сите!