Го објавува Street Fighter 5 DLC карактер, вклучително и E Honda

Mengumumkan Karakter Street Fighter 5 DLC, Termasuk E Honda

Турнирот во борбени игри ЕВО 2019 ќе започне на 2 август и ќе трае до 4 август, со турнирот на кој учествуваат некои од најголемите борбени игри таму, како што се Super Smash Bros., Mortal Kombat 11, и С.шари борец 5. ЕВО го смени годинава, затоа што главната карта и последната битка се фокусираше на Смаш Брос, а не на „Стрит борец 5“, но тоа не значи дека не се планирани изненадувања за второто.

За жал, ова изненадување беше згмечено од најавата рано во средата, во која видео на кое се објавени 3 нови ликови беше објавено на Steam, но беше брзо избришано. Ова видео Street Fighter 5 го најавува враќањето на Е. Хонда и Посон, а исто така изложува почетник познат како Лусија. Според видеото, кое сега официјално го објави Капком, овој лик ќе биде достапен за борбени игри во недела, 4 август, последниот ден од ЕВО 2019 година.

Следниот ден, овие ликови можат да се купат заедно како дел од „пакетот за карактери со летото 2019“ што веројатно ќе резултира со мали заштеди во 3 карактери. Треба да се додаде дека видеото на Street Fighter 5 прикажува малку за сите, вклучувајќи ги нивните приказни, битки, носталгија и летни носии. Плус, привлекува внимание на она што го очекуваат играчите од овој нов лик на EVO 2019 DLC.

Е. Хонда за прв пат дојде од Street Fighter 2, со најновите инкарнации на карактерите прикачени на оригиналите. Исто така, беше откриено дека фазата за капење Хонда, исто така, ќе биде додадена како DLC. Поесон и Лусија дошле од Final Fight 3, при што сега е член на полицискиот оддел Метро, ​​кој имал напад врз стап и оган. E. V-предизвикувачи Хонда го збогатува борбата и движењето на летачката глава, додека силата на Луција го подобрува борбениот стил споменат претходно.

Овие ликови се првите што се приклучија на списокот Street Fighter 5 уште од Кејџ во декември 2018 година и се надевам дека ќе го внесат животот во борбена франшиза. Не е тајна дека во изминатата година или така се случи извонредна суша на содржина за играта, најверојатно причината поради која се подигна од слотот за предводници за ЕВО 2019 година, но овој нов DLC ќе биде тешко да се занемари од навивачите на франшизата.

Street Fighter V надвор сега за компјутер и PS4.