Градоначалникот на Бостон побара од Сони да ја преиспита својата помош за PAX East

Градоначалникот на Бостон побара од Сони да ја преиспита својата помош за PAX East

Ареајугони | Вашиот простор за Areajugones | видео, филм, серија и аниме игри Вашиот простор за видео игри, филмови, серии и аниме – ќе најдете сè што е поврзано со PlayStation, Xbox, Nintendo, компјутер и сите содржини од филмови, серии и аниме

Вирусот корона беше на секого во изминатите недели, вклучувајќи ги и компаниите во индустријата за видео игри, а тоа не е мало. Има многу настани кои се погодени и гледаат колку престижни компании одлучуваат да не се појавуваат на одредени изложби. Гледаме како Последниот од нас 2 веќе нема демо што може да се игра на PAX East 2020, како Квадратната Еникс е исто така погодена. Сепак, со оглед на оваа ситуација, организаторот ги отстрани сите сомнежи за хипотетичко откажување, па дури и градоначалникот на Бостон, Марти Волш побара од Сони да размисли двапати.

Според медиумот Твинфинит, Градоначалникот не се согласува со одлуката на PlayStation да не оди на настани познати по коронавирус. Од оваа причина Тој одлучи да испрати писмо до истиот извршен директор на Сони, Кеничиро Јошида. Во писмото, Волш рече дека ризикот од инфекција со коронавирус во Бостон бил многу мал. Ве оставаме со преводот на писмото:

NIS America ја потврди својата усогласеност со најблиската PAX East 2020

„Овој страв го засилува стереотипот дека генерациите Азијци работеа напорно за демонтирање“, рече градоначалникот. „Допуштете се на нашиот најлош порив: Погледнете цела група на луѓе со сомнеж, затворете ги и изгубете ги можностите и врските што ги нуди нашиот град. Бостон е обединет со нашите напори да ослободете се од овој лажен страв “ Рече Волш.

“Како и вашата голема компанија, имате можност да оставите пример. Како лидер во технологијата, можете да покажете дека сте мотивирани од факти, а не од страв. Како лидери во игри и култура, Може да покажете дека верувате во врски, а не во изолација “ заклучи

PlayStation исто така нема да биде во Конференцијата за развивачи на игри во 2020 година

За сега, Нема официјални информации од Sony, иако се надеваме дека јапонските компании остануваат цврсти во својата позиција да не се појавуваат за време на PAX East 2020. Во секој случај, ние ќе продолжиме да обрнуваме внимание на какви било информации во врска со ова прашање.

Градоначалникот на Бостон побара од Сони да ја преиспита својата помош за Пак Исток Клаудио Торес Ројас