Гринберг беше воодушевена од проектите Xbox Game Studios

Greenberg terkesan dengan proyek-proyek Xbox Game Studios

Една од силните облози на поделбата на игри на Microsoft за следната генерација е понудата на повеќе титули од трети страни, сектор во којшто се одвива ерата на Xbox One. За да се постигне таа цел, беше покрената агресивна стратегија за стекнување на студии и денес Xbox Game Studios веќе има голема група на компании кои работат на различни проекти за Project Scarlett и Windows. Неодамна, Арон Гринберг зборуваше за тоа и откри многу интересни информации.

Во интервју кое ќе биде објавено во следното издание Xbox: Службен магазин (преку Wccftech), Арон Гринберг, генерален директор на областа за маркетинг на Xbox, зборуваше за проектот што започна да се развива во студиите Xbox Game. Во тој случај, менаџерот рече дека тоа што досега го видел влијаело врз него: „Во однос на сите различни тимови, она што можам да кажам е дека има секакви проекти што многу луѓе ги знаат и затоа, воопшто, постојат има многу други работи на кои тие работат, за кои никој не знае. Во сите случаи, тие се многу разновидни и многу интересни проекти. Јас сум изненаден колку многу иновации и колку е направено. Мислам дека луѓето ќе видат, наскоро, колку содржина што треба да дојде. Само од новото студио го добивме. Мислам дека имаме многу изненадувачки фанови и многу да ги споделиме следната година “.

Понатаму, менаџерот рече дека насловите за понуди што се развиваат во Xbox Game Studios беа толку големи што ќе понудат различни опции, од кои некои беа познати и нови: „Може да очекувате нови нови игри. Може да очекувате продолженија. Може да очекувате нови IP адреси. работи за кои никогаш не сте размислувале. Тоа е забавниот дел “.

Останете информирани, на LEVEL UP.

Извор