Грин ја одложил својата служба за скутери во Мексико Сити затоа што биле украдени

Grin menunda layanan skuternya di Mexico City karena mereka dicuri

Смиле, компанија која нуди услуги за мобилност низ целиот град преку скутер, тој ќе ги прекине своите услуги на неодредено време во Мексико Сити затоа што некои од единиците биле пријавени за украдени.

Ние исто така препорачуваме: Англиски YouTuber загина во првата несреќа со скутер

Сантијаго Хименез, генерален директор на Грин, ги известува корисниците преку изјави дека:

„(…) Донесов тешка одлука да престанам со работата на Грин во Мексико Сити. Ова значи дека од денес и до понатамошно забележување нема да најдете Грин лизгање на градските улици. Знам дека оваа одлука ги ограничува вашите опции за мобилност. Ви предлагам извинување за компликациите што може да ги имате. “

Грин е единствената компанија за скејт што досега успеа да добие годишна лиценца за работа во CDMX и Хименез појаснува дека можеби се чини противречно да се суспендираат услугите, особено откако ќе се земат предвид, сепак, кажи дека не е така.

Според генералниот директор:

„За време на оваа пауза, што може да изгледа досадно, стотици луѓе во Грин Мексико ќе направат прилагодувања за подобрување на услугите, мигрирање на системите, додавање на нови решенија за микро мобилност на семејството Грин, но пред сè, тие ќе развијат колаборативни шеми со градските власти од Мексико за да ги спречат кражба на нашите ролерки. “

До сега Грин патувал 1,5 милиони километри брзо и чисто, но од компанијата велат дека тој ќе се врати наскоро и кога ќе направи, Хименез ќе покани патувања во Грин на денот кога услугата ќе продолжи.