Гугл го искушува прегледникот за развивач на Android 11, отфрлајќи го кодот за името на буквата

Google menggoda Pratinjau Pengembang Android 11, membuang kode nama huruf
Гугл го искушува прегледникот за развивач на Android 11, отфрлајќи ја буквата за името на кодот 1

Беше една година, кога следната верзија на Android беше близу. Обично, првиот преглед на развивачот пристигнува во март, како што беше случајот со Android Q минатата година, и тоа беше проследено со подлабок нуркање на I / O во мај. Но, денес, се чини дека некој го погоди копчето малку порано, бидејќи страницата за преглед на развивачи го прикажува Android 11.

Но, нема работни врски. Ако кликнете на “дознајте повеќе” под промени во однесувањето, одликите за приватност или новите API-и и функциите, ќе добиете само список со одлики на Android 10. Ако кликнете на “Регистрирај го уредот Pixel”, ќе ве однесе во програмата Бета Андроид, која само покажува порака дека тестирањето на Андроид 10 е затворено.

Уште поинтересно е што Гугл се чини дека го игнорира името на својот код за писма. Минатата година Гугл ги изненади сите кога Андроид П испадна дека е Андроид 10, се ослободи од името на кодот на десертот. Иако губењето на името на буквата код во прегледот ќе биде следниот логичен чекор, Гугл јавно ја нарече следната верзија на Андроид Р.

Промените на страната за преглед на развивачи може да значат дека прегледот на Android 11 е непосреден или може да значи дека некој само поставил погрешен месец за објавување на страницата. На крајот на краиштата, ланскиот Android бета верзија Q беше лансиран на 13 март, точно еден месец од денес.