Гугл заработува 2 милијарди долари од борба против пиратството

https://techiemoe.com/wp-content/uploads/2020/07/Гугл-заработува-2-милијарди-долари-од-борба-против-пиратството.jpg

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Секоја минута Гугл отстранува 1.500 пиратски врски што покажува како BigG континуирано работи на отстранување на целата неовластена и повреда на авторските права од својот пребарувач.

Само континуираната борба против пиратството, меѓу приоритетите на Гуглисто така му овозможи на Google да го профитира ова се бори со приход од 2 милијарди долари. Ова е она што произлезе од извештајот Како Google се бори со пиратеријата која содржи детална анализа на алатките што ги користи Google за борба против пиратството, како и целосен извештај за предностите што ова ги носи не само за Google, туку и за сите производители на нарушената содржина.

Навистина, Google веќе одамна го измени својот алгоритам за пребарување, казнувајќи ги оние веб-страници што индексираат пиратски материјал во неповолна насока пребарувања на корисникот.

Но, не само затоа што беше подобрено ракување со извештаите за повреда на авторските права со просечна брзина од 6 часа за целосна анализа на пријавената врска. Потоа Google ги блокира веб-страниците од колото AdSense кои не ги почитуваат правилата и потоа масовно ги проверуваат сите видеа од YouTube така што тие не содржат содржина заштитена со авторски права и преку ID на содржина, што им овозможува на носителите на авторските права целосно да управуваат со своите креации.

Всушност, Содржината ИД е алатка која не само што го известува авторот за повредата, туку може да го заработи и за овој прекршок бидејќи Гугл вметнува реклами дозволувајќи му на самиот автор да заработи.

Накусо, сето ова му овозможува на Google да оствари приход од 2 милијарди долари, што делумно ги инвестира и во самата борба и засегнатите автори или производители. Добар Гугл.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!