Гугл лансира Play Pass, 350 игри за претплата за Android

Google meluncurkan Play Pass, 350 game berlangganan untuk Android 1

Луѓето од Mountain View не сакаат да ја пропуштат можноста да започнат со своја претплата за видео игри за Android, предлог со кој имаат намера да се натпреваруваат со Apple Arcade. Google Play Plass и беше достапен, досега, во Соединетите држави. Сепак, компанијата го ветува тоа во наредните месеци ќе се развие во други земји во светот.

Google Play Pass нуди 350 игри по цена од 4,99 долари месечно

Google Play Pass нуди пристап до каталози 350 игри за мобилни телефони, сите се ослободени од реклами и микро трансакции. Услугите ќе се наплатуваат со цена 4,99 $ месечно Со бесплатен 10-дневен пробен период. Покрај тоа, за ограничено време, оние кои се заинтересирани можат да платат цела година, заминувајќи секој месец 1,99 $. Не е познато дали оваа понуда ќе биде достапна и во други региони.

Меѓу опциите што можат да се играат, постоењето Долина Стардју, Ризик, Војна на Starвездите: Витези на Старата Република, Споменик на долината 2, Терарија и Патување на родители, да именуваме неколку. Една од карактеристиките што го разликуваат Play Pass од Apple Arcade е првата Не само што нуди игри, апликации за продуктивност и други категории.

Гугл го истакна постоењето на AccuWeather, Photo Studio 2 и Pic Stitch. Се разбира, главниот фокус на оваа услуга е мобилни видео игри. Друга важна точка што треба да се забележи е игри и апликации нема да бидат ексклузивни за Play Pass, така што корисниците можат да продолжат да го купуваат секој предлог одделно. Во случајот со Apple Arcade, насловот е ексклузивен и не може да се купи поединечно.

Игрите со претплата се ослободуваат од реклами и микро трансакции

Ако веќе имате игра која сега е вклучена во Play Pass, вашите реклами и системот за микро трансакција ќе бидат целосно отстранети кога ќе се претплатите. Претплатете се исто така може да се сподели со најмногу 5 членови на семејството. Администраторите можат да управуваат со родителските контроли за да ги спречат малолетните лица да пристапуваат до наслови што не се соодветни на возраста.

Во однос на придобивките од инвеститорот, Вашиот приход ќе зависи од тоа колку се игра вашиот предлог, иако работата на алгоритмот сè уште е нејасна. Не треба да направите две различни апликации или игри, затоа што рекламите и API за купување во апликацијата се подготвени да бидат деактивирани кога изнајмувате Play Plass. Иако треба да прифати покани за да бидат дел од услугата, Google ќе понуди форми на оние кои се заинтересирани да учествуваат.