Гугл мапс веќе ви овозможува да ги комбинирате патеките со адресите на метрото со такси и велосипеди

Google Maps sudah memungkinkan Anda untuk menggabungkan rute dengan alamat kereta bawah tanah dengan taksi dan sepeda

Гугл мапс веќе ви овозможува да комбинирате патеки со адреси на метрото со такси и велосипеди 1Ова е една од најкорисните услуги што се достапни од Google. Сигурно сте го претпоставам. Ние зборуваме за „Карти на Google“, Алатка која долги години комбинираше нови карактеристики, да станеме многу богата услуга, што ни помага кога имаме намера да одиме на кое било место. Исто така кога сме во неволја, во срцето на непознат голем град.

Зачленете се за да добиете најнови технолошки новости во вашето поштенско сандаче. Willе ви испратиме по една е-пошта на ден со резиме на наслови, трикови, споредби, прегледи објавени на нашата веб-страница.

Услуги понудени од Mailchimp

Случајот е дека услугата за мапи на Google штотуку додаде нова функционалност, што ќе им овозможи на корисниците комбинирање на услуги за метро, ​​такси и велосипед на нивните рути, Совршен избор за оние кои патуваат низ градовите каде можноста за движење е многу разновидна и сложена.

Гугл мапс веќе ви овозможува да комбинирате патеки со адреси на метрото со такси и велосипеди 2Повеќе можности за преместување: новости на „Карти на Google“

Да се ​​обидете околу големиот град не е лесно. Како што знаете, имате различни опции, вклучувајќи (но не сите), метроа, автобуси, трамваи, велосипеди, автомобили, такси и сл. Google Maps е совршена алатка за пребарување и изнаоѓање на добри решенија при движење од едно до друго место, но реалноста е тоа Апликацијата не секогаш ги зема предвид сите достапни опции Во еден голем град.

Всушност, понекогаш само едно средство за превоз не е доволно. И да се премести од едниот крај на градот до другиот, полесно ќе се комбинираат разни видови. Со оваа нова функција, „Карти на Google“ ќе им понуди на корисниците можност следете ја трасата со разгледување на други превозни средства, како метрото, такси или велосипед.

Отсега, кога ќе пристапите до пребарувањето за адреси за да добиете упатства на „Карти на Google“, ќе имате можност да влезете во делот Мешан режим. Од што се состои ова?

Оттука можете да комбинирате патеки со метрото, со велосипеди, па дури и такси. Сите овие препораки можат да се променат, во зависност од сообраќајот. На овој начин, можно е Не ја добивате истата индикација во зависност од времето. Од друга страна, покрај тоа што ќе видите препораки и можни комбинации, ќе добиете проценка колку ќе чини маршрутата.

Гугл мапс веќе ви овозможува да ги комбинирате патеките со адресите на метрото со такси и велосипеди 3Препораки според денот, времето и местото

Не секогаш се препорачува да се вози такси за време на сообраќајот, ако сакаме во среда во девет часот во срцето или во центарот на поголемите градски операции. Можеби во тој случај, далеку е подобро да се земе метрото и потоа, да се премести уште неколку метри со велосипед.

Како што можете да видите, ќе се соочиме со многу практични избори за секојдневниот живот на повеќето урбанити. Но, ако сакате да го пробате сега, жал ни е што ќе ви кажам дека треба да почекате малку. Всушност, Гугл објави дека новата функционалност нема да дојде за неколку недели. Треба да се напомене, да, тоа Ова ќе работи на уреди со iOS и Android.

Други вести за … „Карти на Google“