Гугл мапс Ги прикажува ограничувањата на брзината покрај тековната брзина: Извештај

Google Maps Menampilkan Batas Kecepatan Di Samping Kecepatan Saat Ini: Laporkan

Се чини дека „Гугл мапс“ тестира нов адаптер за интерфејс што е поинтуитивно да ги прикаже тековните ограничувања и брзината на корисникот. Објавувањето на Reddit покажува дека најпопуларниот софтвер за мапирање во светот штотуку започна да покажува ограничување на брзината покрај тековната брзина во еден единечен елипсовиден меур на долниот лев дел на екранот кога е во режим на навигација.

Според Redditor, Вие / холандскиотДудРемко, UI-елементот штотуку започна да се лансира во Холандија, но барем уште еден корисник се чини дека сугерира дека е стандарден во нивната земја веќе извесен период. Сепак, не беше јасно, од кој дел на светот потекнуваат. Иако Бејбом не може самостојно да ја потврди вистината на двете тврдења, можеме да потврдиме дека новото UI не е сè уште достапно во Newу Делхи.

Гугл мапс Ги прикажува ограничувањата на брзината покрај тековната брзина: Извештај 1Учтивост на сликата: u / DutchDudeRemco (преку Reddit)

Гугл мапс е далеку најспособната платформа за мапирање и навигација, благодарение на различните одлики што ги нудат корисниците. Овој софтвер редовно комбинира нови функции, а само неодамна започнатите функции, како што се режимот „Инкогнито“, локалните упатства и повеќе. Минатата година, тој додаде виртуелен брзинометар на екранот што ја прикажува брзината на корисникот кога е во режим на навигација. Исто така, започна да се прикажува ограничувања на брзината на секоја рута и почна да покажува присуство на брзински камери во десетици земји низ целиот свет.

Како и да е, треба да се забележи дека технолошкиот гигант е бавен во вклучувањето на некои од најдобрите одлики на Waze – услуга за навигација добиена од толпата што ја купи во 2013 година – во „Гугл мапс“. Иако Waze ги има овие карактеристики со години, „Гугл мапс“ започна да ги нуди само минатата година, но најновиот интерфејс јасно изгледа измазнет и интуитивен од претходната имплементација, така што би се очекувало компанијата да ја започне глобално порано отколку подоцна.