Гугл мапс е стар 15 години, воведувајќи нови дизајни, одлики и многу повеќе

Google Maps berusia 15 tahun, memperkenalkan desain baru, fitur, dan lainnya

Компанијата откри дека ажурираната апликација Google Maps е достапна од денес за уредите со Android и iOS.

Гугл слави 15-годишнина од својата платформа „Мапи“ и марката најави нов дизајн за својата популарна апликација, заедно со нови функции.

Компанијата откри дека ажурираната апликација Google Maps е достапна од денес за уредите со Android и iOS. Ново редизајнираната апликација се фокусира на пет јазичиња: Истражете, Одете назад и назад, Зачувано, Придонесувано и новости. Во табулаторот Explore ќе бидат дадени информации, оценки, прегледи и повеќе за околу 200 милиони места низ целиот свет, вклучувајќи локални ресторани, обележја на град и друго.

Табулаторот Commute ќе им овозможи на корисниците да се движат по секој чекор и некој може да избере различни начини на транспорт, како што се автомобили или јавен превоз. Табот исто така ќе обезбеди ажурирања во сообраќајот во реално време, време на патување и предлози за алтернативни патишта. Зачуваната картичка ќе им овозможи на корисниците да ги видат сите локации зачувани на едно место. Табовите што придонесуваат ќе им овозможат на корисниците да споделат локално знаење, како што се детали за улиците и адресите, местата што недостасуваат, деловните прегледи и фотографиите.

Конечно, јазичето Ажурирање ќе им даде на корисниците извор на трендови од експерти и локални издавачи. Компанијата исто така го ажурираше изгледот со новата икона на „Карти на Google“. Покрај тоа, како дел од прославата, компанијата обезбедува икона за теми со забава, која е достапна за ограничено време кога корисниците се движат со Google Maps. Марката откри и дека ќе го прошират Live View и ќе тестираат нови можности. Компанијата вели дека со Live View може брзо да се види колку е и во која насока е едно место.

Марката воведе и нова функција за транзит на „Карти на Google“. Минатата година, компанијата воведе предвидувања за густината за да им помогне на луѓето да видат како преполните автобуси, возови или подземните железница ќе се засноваат на минатите патувања. Овој бренд се шири и сега им овозможува на корисниците однапред да ги проверат температурите на транзит.

Ако некој има посебни потреби или има потреба од дополнителна поддршка, може да се идентификуваат патиштата за јавен превоз со помош на персоналот, достапните влезови и седиштата, достапните копчиња за стоп или јасно видливи LED диоди. за безбедноста на жените, ова ќе укаже на тоа дали транзитниот систем определил женски оддели или вагони. Покрај тоа, оваа апликација исто така ќе укаже дали има безбедносен надзор на одборот.