Гугл мапс ја покажува брзината и се обидува да ги предупредува камерите за брзина

Google Maps Menunjukkan Kecepatan dan Mencoba Memperingatkan Tentang Kamera Kecepatan

Најновото ажурирање на „Карти на Google“ воведува карактеристики што многу корисници ги чекаа – информации за брзинометар и ограничување на брзината. Неодамна, оваа апликација исто така започна да ги информира возачите за брзинските камери.

Гугл мапс ја покажува брзината и се обидува да ги предупредува камерите за брзина - слика # 1

Google Maps се должи.

Гугл мапс доби мало ажурирање, но со нетрпение се чека – отсега на екранот за навигација ќе можеме да ги видиме брзините и ограничувањата на брзината што се применуваат на одредени места. Малку предупредување претходно за камерите со брзина започна да се појавува на картата.

Нова работа

Theе го пронајдете брзинометарот во долниот лев агол на екранот за навигација, а апликацијата ќе ве предупредува кога ќе го надминете ограничувањето на брзината. Ова е уште една карактеристика позајмена од „Гугл мапс“ од Вазе, калифорниски гигант што беше преземена пред неколку години. Конечно, затоа што овие решенија се норма во другите системи за навигација.

Гугл мапс ја покажува брзината и се обидува да ги предупредува камерите за брзина - слика # 2

Лево можете да го видите брзинометарот, а од десно, можете да ја видите иконата за камера со брзина.

Пред некое време, апликацијата исто така започна да ја покажува локацијата на брзинските камери, но искуството на корисникот беше многу различно – понекогаш информациите за контрола на брзината се појавуваат на погрешно место или предупредуваат против фантомските фотоапарати за брзина. Има уште еден проблем – за разлика од апликациите како корисниците на Waze, не можат да ги ажурираат своите податоци. Да, добро е што постои таква функција, но се надеваме дека ќе биде поправена во блиска иднина.

Како и другите ажурирања, брзинометарот не беше достапен на глобално ниво од самиот почеток. Како прво, таа е достапна за жителите на Соединетите држави, Бразил, Белгија и британските острови. Другите корисници ќе го тестираат наскоро. Брзинометарот може да се активира рачно во опциите за навигација.