Гугл напредува во однос на новите дизајни за емози кои ќе пристигнат со Android 11

Google membuat kemajuan pada desain emoji baru yang akan tiba dengan Android 11 1

Веќе знаеме што ќе се случи во 2020 година на нашите мобилни уреди. Конзорциумот „Уникод“ го одобри вкупно 13 препораки на Емоџи 117 нови емоции.

Гугл користеше реклами за да ги прикаже дизајни што некои од овие нови емотиви ги имаат, покрај тоа што им овозможи да знаат дека ќе дојдат кај нашиот уред со Андроид 11 подоцна оваа година.

Повеќе емотивни, па дури и поинклузивни

Ако минатата година избраа емотикони што беа поинклузивни со родово неутрално вклучување, сега тие одат подалеку и додаваат повеќе варијанти на полот, како што мажите им даваат шишиња на бебиња, мажи облечени како девојки или жени облечени како девојки.

Заедно со оваа нова варијанта на полот со различна боја на кожа, ќе најдеме и 62 нови емоциикако насмеано лице со солзилице маскирано, привлечно движење на прстите, на пр. трансродовите знамиња и симболитаа прегратка анатомско срце, бели дробови, нинџа **, нови животни, како што се црни мачки, бизони, мамути, Beavers, изумрени панди или Додо, инсекти како муви, црви, лебаркихрана како тоа маслиново, arepa, tamale или бибер или нов предмет.

Емоџи 2020 година

На следниот линк, можете да го проверите комплетниот список на нови емоции и да ги видите дизајни што некои од нив ги имаат на Android. За ова, мора да го разгледаме дизајнот што се појавува во колоната „Гог“.

Песна | 9to5Google