Гугл Пиксел 5 за прикажување на враќање на безжичен безжичен систем, во согласност со Андроид 11 код за развивач

Google Pixel 5 untuk Menampilkan Pengembalian Nirkabel Nirkabel, sesuai dengan Android 11 Kode Pengembang

Гугл Пиксел 5 лансирањето е уште неколку месеци, но тоа не го спречи истекувањето. Официјалниот моникер „Пиксел 5“ се гледа во кодот за проектот со отворен код за Android и сега новите одлики на телефонот се пронајдени во кодот за развивач на Android 11. Прегледот за развивачи на Android 11 беше објавен пред само еден ден и најновиот код открива една од главните карактеристики на уредот за следна генерација Pixel. Тоа Пиксел 5 се чини дека поддржува обратно полнење на безжично ниво. Ова во основа значи дека корисниците можат да наплаќаат други уреди за поддршка за безжично полнење со тоа што ќе ги постават на задниот панел на Pixel 5.

Android 11 DP1 има повик за безжично полнење на Pixel 5

Веста дојде од развивачот на XDA, главниот уредник Мишал Рахман, кој прв пат ја виде оваа функција во прегледот за развивачи на Android 11. Во менито Поставки има нова функција за споделување на батерии. Ова се нарекува верзија на Google за обратно полнење безжично. Рахман исто така сподели слики од екранот од функцијата „Споделување на батерии“ во кодот. Оваа одлика доаѓа со предупредување што гласи: „Вашата батерија за мобилен телефон ќе снема побрзо кога користите батерија за споделување“. Оваа слика на сликата открива дека Споделувањето на батеријата ќе биде компатибилно со смартфоните, ушните удари, паметните часовници и неколку други производи.

Покрај тоа, Рахман рече дека функцијата ќе биде ограничена само на паметните телефони на Pixel. Тој рече дека името на активноста започна со “com.google. андроид “не само” com.android “. Ова сугерира дека споделувањето на батеријата ќе биде ексклузивна карактеристика на Pixel и не е достапно на други уреди со Android.

Androidе се додаде режимот со многу мала моќност со Android 11

Претходно, Рахман навести друга карактеристика на батеријата за смартфонот Pixel 5. Тој сподели на Твитер дека следниот генерал Pixel 5 може да вклучува режим „Ultra low power“. Оваа одлика се гледа во кодот на проектот со отворен извор на Android. Оваа специјална функција, наводно, ќе заштеди повеќе енергија отколку режимот со мала моќност достапен на уредите со Пиксел. Оваа опција во основа ќе ги намали функциите на телефонот за повици и текстови, како и слични карактеристики на уредите Samsung.

Покрај тоа, режимот Ultra-Low Power се очекува да дојде и до уредите Pixel 4. Рахман покажува дека инженерите кои работеле на овој код претходно работеле на неколку подобрувања на Google Pixel 4. Ова може да го реши проблемот со истекување на батеријата за сопствениците на Pixel 4 и Pixel 4 XL затоа што За овој мобилен телефон се вели дека нуди под-парно траење на батеријата.