Гугл пребарува без слики? Обвинете ја реформата на ЕУ за авторски права

 Гугл пребарува без слики?  Обвинете ја реформата на ЕУ за авторски права

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Гугл покажува пребарување направено на неговиот пребарувач ако член 11 од ЕУ стапи во сила со слики за некои веб-страници што не би се вчитале на страницата за пребарување. Не е проблем, но тоа е норма на Европската заедница која го спречува нејзиното објавување без да плати лиценца

Гугл пребарува без слики? Обвинете ја реформата на ЕУ за авторски права

Ако требаше да поминеЧлен 11 од Европската заедница, пребарувањата на Google и пошироко може да го изгубат приказот на слики.

Сè е дел од ЕУ реформа на авторското право што може да ги смени пребарувањата засекогаш и не само, бидејќи за да ги видите сликите на Интернет, ќе мора да платите лиценца која очигледно не се против веб-гигантите.

Google сепак покажа какви пребарувања би изгледале без слики, со потажни страници, направени само од наслови, текстови и врски, но со и јас бели кутии наместо слики, што според тоа би недостасувало доколку BigG не ги плати поврзаните лиценци за да ги покаже.

Па акоЧлен 11 од Директивата на ЕУ кога треба да поминат авторските права, издавачите ќе имаат право да побараат плаќање на лиценца за прикажување на нивните слики и затоа и на сите пребарувања и анекси на Google.

Најголемиот дел од слики да бидат цензурирани, организирани, прикажани и да плати, би било неверојатно бидејќи секој ден сум милиони веб-страници индексирани во Google News и ова може реперкусиите на катастрофален начин на Гугл и пошироко, освен ако поинаку не е договорено од авторите или Европската заедница.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!