Гугл. Смртта на услугите продолжува. И Бастаааа

 Гугл.  Смртта на услугите продолжува.  И Бастаааа

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Гугл во оваа 2019 година веќе затвори многу услуги и најновиот Google+ претставува најголем неуспех во историјата и затворањето не покажува знаци на запирање

Гугл. Смртта на услугите продолжува. И Бастаааа

Од тогаш не поминаа дури три месеципочетокот на 2019 година и тие се веќе неколку платформи затворени од Google оваа година со првиот кој ја инаугурираше смртта,11 јануари со затворањето на проектот Аудио на Chromecast додека 2 април Google+ е Инблокс ги затворија вратите засекогаш.

Како да не беше доволно, на 15 јануари Јутјуб ги отстранил прибелешките, 13 февруари Google Fiber ја напушти поддршката на IoT, 12 март БигГ одлучи да ја намали работната сила на поделбата во која работи лаптопи и таблети и не заврши тука, затоа што 13 март се затвори Ало, на 14 март на VR центарот на вниманието Приказните се затворија оттогаш 29 март Г.М. повеќе не поддржува IFTTTT и, конечно 30 март Услугата за скратување на URL престана Гоо.гл.

Значи, навистина импресивна сума на затворени услуги од Гугл и ова е само почеток, затоа што Гугл би можел да затвори услуги и проекти што не заработуваат пари, инвестирајќи ги сите нови пребарувања и сето ова следи по процес на реорганизација, започна пред неколку години, со затворање на Google Wave, Google Reader и многу други, што го прават Google секогаш да има нов лимф што пренесува во неговото Азбука.

Затоа, тенденцијата на Гугл е да затвори услуги што „не работат“ и да продолжи да создава нови производи со цел да агитира на пазарот и да понуди нови решенија за корисниците.

На веб-страницата УбиенByGoogle.com можете да ги најдете сите услуги затворени од Google во еден убав Google Cemetery со фотографии, датум на раѓање и датум на смрт на услугите на Google прекинати низ годините.

Дали ви недостасува некоја услуга на Google или производ што сте користеле во минатото и кој го снема? Ми недостасува Google Reader.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!