Гугл Стадија доби лош почетен резултат? Па, тој ќе биде инсталиран на Android паметен телефон

Гугл Стадија доби лош почетен резултат? Па, тој ќе биде инсталиран на Android паметен телефон

Лоша комуникација со корисниците, скапи ценовни списоци, опции за онеспособени, лоша содржина – Google Stadia е целосно разочарувачка услуга. Затоа, не е изненадувачки што нејзините творци сега ќе достигнат покреативни начини да достигнат нови клиенти.

Гугл Стадија е како 55-годишен диџеј со дискополо-рекорд во клубот во Долна Мини. Шармантно е, но не е соодветно на околината и не го чувствува публиката. Сепак, овој стадион има повеќе грев отколку само чуден маркетинг и вкочанетост. Зад услугата стои голема алчност и пониски стандарди што не се изводливи за компании како „Азбука“.

Слушнав за неуспехот на Стадионот од самиот почеток. ПР услугата е изгубена.

Високи цени, каталози со тенки игри, наслови што се појавуваат понудени со значителни одложувања – сето ова го прави Google Stadia да не е привлечна услуга за повеќето играчи. Атрактивноста на стадионот може да се подобри откако услугата е интегрирана со платформата на YouTube. Сепак, Google не брза да додава нови функции. Наместо тоа, тој се фокусираше на … Всушност, тешко е да се каже што. Секако не за спроведување нови, жешки и посакувани игри во библиотеката.

Во исто време, конкурентскиот GeForce NOW е делумно надвор од бета фаза. Nvidia услугите се достапни за секого. Исто така во Полска. Освен тоа, ова работи многу подобро од Стадија. Доцнењето е помало, артефактите се појавуваат на екранот спорадично, а корисниците на Интернет можат да уживаат во долг, бесплатен период на тестирање. Сето ова го става Гугл во тешка позиција. Компанијата бега.

Според новиот договор, Google Stadia ќе биде пре-инсталиран на неколку паметни телефони.

Гугл Стадија доби лош почетен резултат? Па, тој ќе биде инсталиран на Android паметен телефон 1

Првиот уред со стандарден стадион е ASUS ROG Телефон 3. Може да напишете дека паметен телефон посветен на играчот одговара на Стадионот, така што никој не го подигнува попустот. Сепак, како клиент, секогаш избирам да бидам слободен да бирам. Платформата на Гугл е една од десетина апликации што нема да можам да ги избришам со користење на стандардни системски методи. Уште едно неискористено ѓубре чие присуство во меморијата ќе ме нервира.

Треба да се напомене дека Google Stadia сега е достапен за преземање од неколку паметни телефони надвор од сериите Pixel. Може да инсталирате апликации на врвни паметни телефони на Samsung, телефони Razer и ROG телефони со високи перформанси од претходните генерации. За жал, не во Полска. Гугл користи глупо метод за поделување на пазарот во неколку региони. GeForce NOW го нема овој проблем, работејќи во нашата земја на компјутери со Windows и MacOS, како и смартфони со Android.