Гугл ќе го победи Хуавеи; Пикселот 4 ќе има зум од 20x

Google akan mengalahkan Huawei; Pixel 4 akan memiliki zoom 20x

Се чини дека во првите денови од октомври кога Google го направи своето официјално претставување Пиксел 4, телефонот е откриен од самата марка, и малку по малку ни кажа некои од неговите карактеристики, сепак, „Googlers“ споменаа и други функции кои без сомнение нè воодушевија.

Сè започнува кога Клод Зелвегер, Директорот за дизајн на Google објави фотографија на својата сметка од Инстаграм со наслов + сенка. Но, големо изненадување дојде во еден од коментарите на публикацијата, веднаш по Алберто Виarареал, директорот на Google за креативен дизајн и индустрија ќе му честита на Зелвегер за фотографијата, а тој одговори дека фотографијата е направена со 20x зум од телефон Pixel.

Погледнете го овој пост на Инстаграм

Светлина + Сенка #googleIDstudio

Објави го сподели Клод Зелвегер (@claudezellweger) на 9 август 2019 година во 16:54 PDT

Во моментов нема пиксели со оваа можност

Иако Pixel 3 објави функција наречена Zoom Super Res, овој телефон не нуди зум од 20x, ниту може да одговара на фотографските резултати на сликите објавени на Инстаграм.

Гугл ќе го победи Хуавеи;  Пикселот 4 ќе има зум од 20x 1

Ова значи дека Пиксел 4 Willе има камера со можност да понуди 20x зум без загуба, нешто што дури Huawei не може да го постигне денес.

ВИДЕО: Гугл покажува како можете да го контролирате Пиксел 4 без да го допирате

Очигледно технологијата на Google ќе биде управувана од софтвер, а не од хардвер, иако некои гласини велат дека еден од сензорите е телефото со 2 или 3х оптички зум.

Исто така, не смееме да игнорираме дека самиот Гугл споменува дека ќе бидеме изненадени од работата на фотоапаратот, па ќе потрае и до неколку недели кога ќе дознаеме повеќе детали за тоа.

Записите на Google ќе го надминат Huawei; Пиксел 4 ќе има 20x зум за прв пат објавено во една третина.