Дали барате совршен паметен телефон за вашата баба? Погледнете го Доро 8080, директно од ИФА 2019 (фото)

Apakah Anda mencari smartphone yang sempurna untuk nenek Anda? Lihatlah Doro 8080, langsung dari IFA 2019 (foto) 1

ДОРО обезбедува НОВО МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН

Дизајнот одговара на леснотијата на користење со Doro 6060, 7030, 6620 и 7010

Берлин, 6 септември 2019 годинаЛеснотија на користење. елегантен дизајн. безбедност и многу карактеристики што го поедноставуваат животот на постарите лица: сето ова е затворено Новиот опсег на телефони со одлики на Доро вклучува Doro 6060, 7030, 6620 и 7010.

Иновативен и интуитивен дизајн

Четирите нови телефони со функција од новиот асортиман се резултат на тековните истражувања Доро, светски лидер во полето за едноставно телефон, е WMP, креативни агенции кои се специјализирани за дизајн, ги завршија своите постари корисници, ги слушаа и ги задоволуваа нивните потреби. Благодарение на истражувањата, истражувањата и истражувањата на корисниците, компанијата создаде производи со модерни, привлечни и иновативни дизајни, без да ги игнорира потребите над 65 години, имено ракување, гласен и јасен звук, големи физички клучеви и добро поставени интерфејси, лесни за употреба.

Коментираше Уго Мартин, директор за дизајн на производи на WMP: “Проектот што го направивме со Доро е многу интересен за нашиот дизајнерски тим. Ние работиме со Доро, од идеи за проекти до идентификување на потребите на секој корисник. Резултатот? Успешно создавање производи што се лесни за употреба, но не ја занемаруваат естетиката, фундаментален дел од проектот”.

Сите нови мобилни телефони прикачени а иновативен дизајн со одличен стил и личност и помека форма што обезбедува сигурност за корисникот. Некои модели имаат и најпопуларните социјални мрежи како WhatsApp e Facebook, дизајниран за оние кои сè уште не се чувствуваат подготвени да користат паметен телефон, но во исто време не сакаат да се откажат од поврзувањето со семејството и пријателите. Сите редови имаат копчето за помош е совршено интегрирано со балансот на современиот дизајн на мобилниот телефон Доро, па дури и повеќе внимателен кон безбедноста на старите лица, благодарение на интегрираната GPS локација. Овој нов телефон е исто така компатибилен со слушните помагала.

Не само производи, туку и услуги: сите телефони имаат MyDoro®. софтвер кој им овозможува на овластените пријатели и роднини да далечинско управување со родителските уреди. Поточно, за да ги конфигурирате контактите во телефонскиот именик и бројот за повик во случај на вонредна состојба, да го зголемите или намалите обемот на рингтонот и осветленоста на екранот, и да го проверите статусот на уредот и батеријата и да ги користат постарите лица. Поради ова, MyDoro® гарантира конкретна и безбедна помош од трети страни, кои се повикани да интервенираат таму каде што имаат постари лица со потешкотии.

„Врз основа на резултатите од нашето истражување, ние обрнуваме внимание на потребите на нашите клиенти. Поради оваа причина, произведуваме производи со хардвер и софтвер што е можно поедноставно, без да го игнорираме изгледот на дизајнот, висококвалитетните перформанси и желбата да останеме поврзани преку социјалните медиуми: неопходна карактеристика дури и за постарите кои не се чувствуваат подготвени за паметен телефон. Затоа, дури и за овој целен корисник, Доро е во првите редови во поврзувањето на генерациите “, коментар Мауро Инвернизи, директор на земја на Доро Италија.

Доро 6060: елегантен и функционален

Doro 6060, врв на опсегот, е телефонски опремена машина со елегантен и модерен завршен допир. Паметни и интуитивни, Доро 6060 е лесен за ракување заради својата природа практичен и удобен дизајн. Големиот екран на телефонот, со големина од 2,8 инчи, му овозможува на корисникот јасно да прикажува текст на екранот. Доро 6060, исто така, нуди многу карактеристики кои се подобруваат корисничко искуство од корисници како надворешен дисплеј корисно за веднаш гледање на времето или на дојдовниот повик.

Овој уред е исто така опремен со 2 MP камера и центар за полнење, погодно за зачувување на телефонот додека се полни. Достапно во црна и бела или црвена и бела боја.

Доро 7030: преклопен мобилен, модерен и социјален

Доро 7030 е а телефон со мелници, 4G LTE со голем екран 2,8 инчи, голем клуч и добро распоредени и едно 3 MP камера со блиц. Совршено за оние кои сакаат телефонот е едноставен и интуитивен, но не сака да се откаже од поврзувањето со пријателите и семејството. Дури, Доро 7030 има најпознати социјални медиуми, како Фејсбук или WhatsApp, само еден клик: фотографии, видеа или новости можат брзо да се споделат со вашите контакти.

Doro 6620: стилски телефон со микрокапчиња со голем екран и 3G

Големиот 2,8 инчен екран на новиот Doro 6620 им овозможува на корисниците интуитивно да ги гледаат и читаат сликите и пораките. Е иновативен и лесен за користење телефон, Корици на Доро 6620 потребите на корисниците кои не се паметни со технологија, нудејќи целосен и практичен производ со такви неопходни карактеристики гласот е гласен и јасен, исто така погоден за корисници со слушни помагала заради компатибилност со HAC, интегрирана камера за квалитетни снимки и видеа д вклучувајќи база за полнење.

Доро 7010: високо квалитетен дизајн одговара на практичноста на употреба и социјалните медиуми

Доро 7010 има и ДНК поедноставен производ на компанијата и внимание на висококвалитетен дизајн. Многу карактеристики на овој нов телефон: голем 2,8 инчен QVGA екран кој овозможува лесно и интуитивно читање пораки, тој нуди 3 MP камера со блиц што е совршено за фотографирање, но пред сè тоа е чај4G LTE лаптоп, со кој можете да сурфате на Интернет и да ги користите најпознатите социјални медиуми како Фејсбук и WhatsApp. Исто така, има апликација за факел.