Дали батеријата на вашиот Android паметен телефон одеднаш е исцрпена? Услугите на Google Play може да имаат грешка

Apakah baterai ponsel cerdas Android Anda tiba-tiba habis? Layanan Google Play Mungkin Terjadi Kesalahan 1

Услугите на Google Play станаа нервен систем Google лиценциран систем. Оваа апликација вклучува основни услуги на Android, како што се GPS и позадински услуги за да се обезбеди непречено функционирање на вашиот телефон со Android. Сепак, проблемите со апликацијата може да значат проблеми за вашиот Android систем како целина, и се чини дека ова важи за најновата верзија 18.3.82. Постојат извештаи дека новата верзија на Услугите на Google Play истекува на батеријата на Android.

Андроид полицијата за прв пат објави проблеми со новата верзија на Google Play Services, што забележа зголемување на извештаите за одвод на батерии на Android телефони по ажурирањето. Бидејќи овој проблем е поврзан со апликацијата Услуги на Google Play, тоа влијае на уредите од различни верзии и провајдери на Android. За да проверите дали батеријата на телефонот работи слабо поради новите ажурирања, само отворете ги “Settings” и потоа “Battery” и кликнете на “Прикажи целосна употреба на уредот”. На некои телефони, оваа опција ќе се појави само откако ќе ги кликнете трите точки во горниот десен агол.

Избор на уредникот: Google Nest Hub, наводно, ќе започне во Индија следната недела за 8,999 фунти (126 $)

Ако услугите на Google Play се меѓу првите три апликации што ја испуштаат батеријата, можеби сте жртва на оваа грешка. Со оглед на тоа што апликацијата се ажурира автоматски за повеќето корисници, нема ни да разберете кога телефонот ќе се ажурира во новата верзија.

апликација за услуги на Google Play

Нема познато решение за овој проблем, но секогаш можете да се вратите на старата верзија на услугата Google Play. Внимавајте на оваа апликација, затоа што најверојатно ќе се обиде да ја надоградите во новата верзија. Со оглед на тоа што овој проблем се појавува на повеќе веб-страници за медиуми, Google требаше да го поправи.

Следна: Huawei го објави својот ривал Гугл мапс наречен Мапа комплет во октомври

(Извор)