Дали ви се допаѓа фотографијата? Запознајте ги наградите HUAWEI Next-Image 2019

HUAWEI Next-Image 2019

Креативните креативци и loversубителите на фотографијата од Латинска Америка се истакнуваат со поседување регистрирале повеќе од 10.000 слики на светскиот натпревар за фотографии “Сликата за награди HUAWEI Следна 2019 година“Копче.

тоа Награда HUAWEI Следна слика Оттогаш, тие пристигнале за корисниците да ги развиваат своите таленти за фотографирање Единствениот услов е фотографирање со паметен телефон HUAWEI, претставува единствена можност да ги покажете вашите најдобри фотографии во глобалната публика.

„Начинот на кој телефонот HUAWEI фаќа светлина ми изгледа убаво, затоа што и покрај сложеноста на сесијата, фотографиите изгледаат светли, а боите се неверојатни“, рече мексиканскиот фотограф Абрахам Сараја.

Во минатото, Латиноамериканците беа многу истакнати во Америка Награда HUAWEI Следна слика. Значи, во првото издание, во 2017 г. Килеанецот Франциска Рејес беше голем победник на натпреварот со неговата фотографија ‘Smooth Summer

Веќе за второто издание на овој натпревар, Мексиканскиот фотограф Judудас Бера се наоѓа втора година по ред во топ 50 во светот, со фотографијата „A Lonely Soul“.

Награди и учесници на наградите HUAWEI Next-Image 2019

Во овој случај Третото издание СЛЕДНО-ИМАА ќе има добитник на голема награда кој ќе добие 20.000 УСД, Паметен телефон HUAWEI P30 Pro, можност да присуствувате на церемонијата на доделување награди NEXT IMAGE во Париз Фото 2019 и сертификат за медали и победници.

Покрај тоа, ќе има шест победници, по еден за секоја категорија (секоја со награда 6.000 УСД, HUAWEI P30 Pro, медали и сертификати и можност да присуствуваат на церемонијата на доделување на наградите).

HUAWEI Image-Следна 2019 година

Но, ќе има и 50 награди за финалист (секој освои паметен телефон HUAWEI P30 Pro).

Мора да се спомене дека повикот завршува на 31 јули, така што има уште време да учествува. За повеќе детали, проверете ја официјалната страница за доделување награди и следете ја официјалната награда за сметка на Инстаграм: www.instagram.com/huaweinextimage/. Победниците ќе бидат објавени на 9 септември.