Дали Волфенштајн: Youngblood има премногу микро трансакции?

Apakah Wolfenstein: Youngblood memiliki terlalu banyak transaksi mikro? 1

Дали Волфенштајн: Youngblood има премногу микро трансакции?  2

Ажурирања (29 јули): Бетсда објасни дека разликите во стоките што се нудат на различни платформи – со различни валути што се користат за купување на овие артикали – мора да бидат пополнети пред да бидат лансирани, и се направени сега. Ги проверивме верзиите за игри и PC и PS4 и се отстрани дополнителни опции за засилување, заедно со опциите за плаќање за бустер со златни шипки. Приказната подолу е ажурирана за точност.

Волфенштајн: Јангбаул нуди микро зделки, така што играчите можат да купат одредени предмети во игра со пари од реалниот свет. При лансирањето, што можете да купите златни стебла – премија валута – ограничена на козметички производи кои не влијаат на тежината на играта.

Златниот бар е само една од трите валути во играта. Вака функционира целиот систем.

Цена на валутата во Волфенштајн: Млада крв

Внатре има три вида на валута Волфенштајн: Јангбаул: сребрени монети, што е скриено околу секое ниво, Поени за способност, што добивате секој пат кога вашиот карактер ќе се израмни и златни стебла, што можете да ги купите со вистински пари. Еве ги тековните цени за шипките за злато:

  • 500 златни шипки – 4,99 $
  • 1100 златни шипки – 9,99 долари
  • 2.500 златни шипки – 19,99 $

Користете сребрени монети, златни шипки и точки за способност

Волфенштајн: ЈангбаулПоени за способност се користат за купување нови способности под заглавието на карактерот во менито. Сребрените монети можат да се користат за купување на кожа од костум за електрична енергија, кациги за електрични костуми, сигнали за подигнување што на сестрите им даваат различни фанови, засилувачи, додатоци за оружје и кожи од оружје.

Премиум валута, златни шипки, може да се користат само за козметички оружја кожи, козметички костуми за костум, и шлемови за козметички моќ.

Не можете да го надградите вашиот карактер или режим на оружје (како што е приказ на црвена точка или поголемо списание) со помош на златната лента (премија валута). Можете да купите некои (но не сите) засилувачи со златни шипки – барем на некои платформи. (Повеќе за тоа подолу.)

Список на засилувачи од Волфенштајн: Јангблајб, по цена од 200 сребрени монети секоја од нив. Бустер ви дава предност во битка, но може да се купи само со валута во игра на компјутер. Но, тие можат да се купат со златни шипки на PS4. MachineGames, Arkane Studios / Bethesda Softworks
Слика на придвижуван костум од Волфенштајн: Јангблајб, по цена од 6.000 сребрени монети или 750 златни шипки Козметиката како различна моќност и кожните шлемови може да се купат со премија валута, но тие нема да ви дадат предност во битка. MachineGames / Bethesda Softworks

Значи, можете да купите козметика со премија валута кај Волфенштајн: Јангблул?

Не точно.

Некои козметички производи, како што е кожата на Venus Power Suit, ви овозможуваат да платите 6.000 сребрени монети или 750 златници.

Најскапата козметичка ставка е опцијата MachineGames и не може да се купи со златни шипки. На пример, машини за нагодувачи на кожа, вреди 10.000 сребрени монети, но не можете да ги купите со златни шипки. Оваа опција може да се купи само со старомоден начин: Со зачувување валута во вашата игра.

Слика на кожата машина во Волфштајн: Јангблајб, која продава за 10.000 сребрени монети. Youngblood-има премногу трансакции-micro.jpg Повеќето скапи козметички производи не можат да се купат со премија валута. MachineGames / Bethesda Softworks

Зошто сите се збунети во врска со ова?

Има многу разговори за тоа што можете и што не можете да го купите со премиум валута Волфенштајн: Јангбаул, но некои издавачи ја грешат Бетесда. На списокот за златни шипки на „Steam“ се вели следново:

Содржи златни шипки, валута во играта што се користи за да добиете ново оклоп и кожа оружје, опрема, ревносни сигнали и потрошен материјал за да ви помогнеме и вашите пријатели да се борат низ Париз, окупирана од нацистите.

Списокот ви звучи како да можете да го купите вашиот профит од игра, но вистинската златна лента не може да се искористи за да купите нешто што ќе ви даде вистински профит.

Кој е најдобриот начин да пронајдете сребрени монети во Волфенштајн: Јанглбол?

Бидејќи можете да купите само надградби на оружје, засилувачи и бивови користејќи сребрени монети, ќе сакате да следите што е можно повеќе виртуелни валути.

Слика на митралез во Волфенштајн: Јангбло, по цена од 250 сребрени монети Не можете да купувате надградби на оружје користејќи премиум валута MachineGames / Bethesda Softworks

Најдобар начин да пронајдете сребрени монети е да бидете темелни и да пребарувате во секој ќош и пукнатина од секоја област да барате лабави монети, гајби (особено жолти) и врати што можат да се отворат со одредено оружје или способности.

Бидете сигурни дека ја отклучувате способноста Уништување (што го олеснува уништувањето на гајбите) и пронајдете ја Ласерска работа, Дизел работа, и Работа со електроника оружје што е можно побрзо за да имате пристап до повеќе области на секое ниво за да ловите парички. Ние Волфенштајн: Јангбаул Водич за почетници е добро место за почеток.