Дали ги турка производителите премногу далеку?

Apakah itu mendorong produsen terlalu jauh?

Huawei ќе ги претстави следните неколку недели со новиот врвен паметен телефон Mate 30 Pro, кој мора да биде опремен со четири камери на задниот дел. Ова сепак ќе биде во иднина, но можеби и не, за да се докаже дека е телефон Huawei кој претходно беше непознат. Дали е тоа премногу?

Телефон Huawei со пет камери пронајден на задниот дел

Huawei последниве години позитивно влијаеше на пазарот на смартфони преку многу иновации. Особено во областа на фотографијата со телефоните на Huawei постави нов стандард. Производителите како Samsung и Apple можат само да се обидат да се израмнат – и направете го тоа полека. Huawei има нешто ново на задниот дел од раката. Кинеските компании планираат мобилен телефон со пет сензори на фотоапаратот на задниот дел – пренесува Huawei Central. Кратко видео открива непознат модел:

Извори тврдат дека станува збор за Mate 30 Pro. Но, според објавената фотографија од печатот, тоа можеби не е вистина. Mate 30 Pro ќе се појави со дизајн на тркалезна камера. Тука сензорите се наредени како Mate 20 Pro. Можеби ќе видиме прототип на Mate 30 Pro што никогаш не го допре пазарот. Huawei, како и сите други производители, ќе произведува и тестира различни нивоа на дизајнирање и трим.

Вака навистина треба да изгледа Huawei Mate 30 Pro:

Дали ова го турка Huawei премногу далеку со петкратна камера на паметен телефон?

Зависи од. Huawei докажа дека имањето поголем број сензори за камера на паметните телефони може да има позитивен ефект врз квалитетот на сликата. Секој сензор исполнува одредена задача и затоа ги зголемува своите придобивки. Освен ако не знаеме што точно прават овие пет сензори, не можете да знаете дали е непотребно. Како и да е, јасно е дека Хуавеј стана лидер во областа на фотоапаратите за паметни телефони последниве години. Без причина, многу сензори нема да бидат инсталирани – или што мислите вие?