Дали е НБА 2К20 крос-платформа? Одговорот

Apakah NBA 2K20 Cross-Platform? Jawabannya 1

Дали е НБА 2К20 крос-платформа?  Одговорот е 1

Најновиот влез во популарната франшиза во НБА 2К пристигна во НБА 2К20, а веќе има многу играчи кои излегуваат на суд за да покажат дека се најдобрите играчи наоколу. NBA 2K20 во моментов е достапен на платформите Xbox One, PlayStation (PS4), компјутер и Nintendo Switch. Благодарение на крос-платформата што е еден од најголемите трендови во индустријата за видео игри во меморијата неодамна, некои членови на заедницата од ново објавената игра во кошарка се прашуваа дали NBA 2K20 поддржува крос-платформа игри помеѓу различните платформи достапни на оваа страница.

Дали е НБА 2К20 крос-платформа?

За жал, NBA 2K20 во моментов не е крос-платформа. Играчите можат да играат само со играчи кои се на иста платформа како нив. Сега, со високата стапка на успех што ги има другите игри Fortnite Battle Royale, постои можност крос-платформата да се активира на подоцнежен датум за играта. Сепак, ново објавените развивачи на игри јавно не ја изјавиле својата намера да спроведат популарни карактеристики во најновиот влез на франшизата.

Е НБА 2К20 крст платформа

Willе биде тешко да се видат карактеристики кои не се многу поддржани од заедницата, затоа што ќе се елиминира одвојувањето на платформите кои во моментов ги класифицираат играчите и ќе дозволат да се формира покохезивна основа за играчи во текот на целиот живот. Сепак, играчите можат само да чекаат и да видат дали крос-платформата ќе се активира за 2K20 или ако треба да почекаат идните записи во франшизата за да влезат во омилени карактеристики на вентилаторот.

Исто така, ќе има многу возбудливи можности при одржување на турнири каде играчи од одредени платформи можат да се натпреваруваат едни со други во Паркот и другите режими на игри достапни во титули со висок профил.

Мислите ли дека NBA 2K20 треба да поддржува игри преку крос-платформа помеѓу неколку платформи што се моментално достапни? Известете ни што мислите за Твитер на @rimagames!