Дали знаете што значи TDTM? Полицијата издаде упатства за „кодексирање кодови“ за да им помогне на родителите да ги заштитат своите деца

Tahukah Anda apa arti TDTM? Polisi mengeluarkan panduan untuk 'kode sexting' untuk membantu orang tua melindungi anak-anak mereka

1. 143 – те сакам

2. 2 ДЕН – Денес

3. 4EAE – Засекогаш и секогаш

4. АДН – Во секое време сега

5. АФАИК – колку што знам

6. АФК – Далеку од тастатурата

7. ASL – Возраст / пол / локација

8. Банкомат – Во моментов

9. БФН – Се гледаме за сега

10. БОЛ – Бидете подоцна

11. BRB – Десен бек

12. BTW – Патем

13. CTN – Не можам да зборувам сега

14. ДВБХ – Не грижи се, биди среќен

15. F2F или FTF – Лице в лице

16. FWB – Пријатели со придобивки

17. FYEO – Само за вашите очи

18. ГАЛ – Земете живот

19. GB – Збогум

20. GLHF – Среќно, забавувајте се

21. GTG – Мора да одам

22. GYPO – Соблечете ги пантолоните

23. ПРАВА – Прегратки и бакнежи

24. РАБОТИ – Имајте убав ден

25. HTH – Се надевам дека ова помага / Мило да ви помогне

26. HW– Домашна работа

27. ИДК – Не знам

28. IIRC – Ако се сеќавам правилно

29. ИКР – Знам, нели?

30. ИЛИ / ИЛУ – Те сакам

31. IM – Инстант пораки

32. ИМХО – Според мое искрено мислење / Според мое смирено мислење

33. ММО – Според мое мислење

34. IRL – Во реалниот живот

35. IWSN – Сакам да водат loveубов сега

36. IU2U – зависи од вас

37. IYKWIM – Ако знаете што мислам

38. Ј / К – Само се шегуваш

39. J4F – Само за забава

40. JIC – Само за секој случај

41. ЈСИК – Само така знаете

42. KFY – Бакнеж за вас

43. KPC – ги тера родителите да не разбираат

44. Л8– Предоцна

45. ЛМБО – Смеј ми се газот

46. ​​ЛМИРЛ – Да се ​​сретнеме во реалниот живот

47. ЛМК – Кажи ми

48. LOL – Да се ​​смееш гласно

49. ЛСР – Губитник

50. MIRL – Запознајте во реалниот живот

51. МОС – Мајка над рамото

52. НАГИ – Не е добра идеја

53. NIFOC – Голи пред компјутер

54. НМ – Никогаш не пречи

55. НМУ – Не многу, нели?

56. НП – Нема проблем

57. НТС – Забелешка за себе

58. ОКИ – Гледам

59. ОМГ – О боже мој

60. ОРЛИ – О, навистина?

61. ОТ – исклучена тема

62. OTP – По телефон

63. P911– Предупредување за родители

64. PAW – Гледајќи родители

65. ПЦМ – Ве молиме контактирајте ме

66. ПИР – Управувачи во просторијата

67. PLS или PLZ – Те молам

68. PPL – Луѓе

69. ПОС – Родители над рамото

70. PTB – Повторно испратете СМС-порака

71. операција – Плачете. Оваа кратенка произведува емотикони во текстот. Ова често се користи саркастично.

72. РАК – Случајни акти на nessубезност

73. РЛ – реален живот

74. ROFL – Се тркала на подот како се смее

75. РТ – Ретвит

76. РУОК – Дали сте добро?

77. SMH – Тресење на главата

78. СОС – Некој на рамо

79. СИРЛИ – сериозно

80. SSDD – Иста работа, различен ден

81. SWAK – Запечатен со бакнеж

82. SWYP – Па, кој е вашиот проблем?

83. СИС – Се гледаме наскоро

84. ТБ – Да се ​​продолжи

85. ТДТМ – Разговарај ме валкано

86. ВРЕМЕ – солзи во моите очи

87. WYCM – Дали ќе ме повикате?

88. TMI – Премногу информации

89. TMRW – Утре

90. TTYL– Разговарајте со вас подоцна

91. TY или TU – Ви благодарам

92. VSF – Многу тажно лице

93. СБ – Добредојдовте

94. WTH – Што е ова?

95. WTPA – Каде беше забавата?

96. WYCM – Дали ќе ме повикате?

97. YGM – Имате писмо

98. ЈОЛО – Вие живеете само еднаш

99. YW – Вие сте добредојдени

100. ЗОМГ – О, боже мој (саркастичен)

101. 182 – те мразам

102. 420 – марихуана

103. АДР – Адреса

104. CD9 – Код 9 – значи дека родителите се наоколу

105. ИЛУ – Те сакам

106. КОТЛ – Бакнеж на усните

107. ЛМИРЛ – Да се ​​сретнеме во реалниот живот

108. NIFOC – Голи пред компјутерот

109. P999 – Предупредувања за родители

110. ПАЛ – Родителите слушаат-или- Мир и Loveубов

111. RU / 18 – Дали сте над 18 години?

112. WYRN – Кое е твоето вистинско име?