Дали имате Huawei Mate 20 Lite? Покажете ја камерата со овој едноставен трик

Parte trasera del Huawei Mate 20 Lite

762

Huawei Mate 20 Lite, е најосновниот од моделите што го сочинуваат семејството Mate 20 во 2018 година. Иако има пократки спецификации од своите постари браќа и сестри, овој терминал вклучува интересни карактеристики, особено во делот за фотографија, каде ќе го најдеме вкупниот четири камери, рамномерно распоредени, со два предни и две позади.

Задна камера Huawei Mate 20 лити тие се истакнуваат затоа што имаат двојни сензори, формирани од директорот 20 мегапикселна камера со отвор f / 1,8 и фокусна должина од 27 mm, заедно со средно 2 мегапиксели што ќе ги користиме за функцијата на длабочина. Од своја страна, на предната камера ќе најдеме и два сензори. Во оваа прилика, главната работа е цензурата 24 мегапикселна камера со отвор f / 2.0 и фокусна должина од 26 mm, заедно со други 2 мегапиксели средно. И во двата случаи, откривме дека камерата ќе му помага, преку софтвер, по функција Вештачка интелигенција, управувано од процесорот, Кирин 710.

За целосно искористување на овој комплетен систем на фотоапарати, денес ви го даваме најдобриот трик да извлече максимум од камерата Huawei Mate 20 Lite.

Како да се користи вештачка интелигенција во Mate 20 Lite

Без разлика дали ја користиме предната камера или задната камера, ќе имаме опција да го користиме системот Вештачка интелигенција Да се ​​подобри квалитетот на нашите фотографии. Благодарение на оваа функција, фотоапаратот ќе може автоматски да ја препознае сцената и да ги зголеми параметрите, како што е белата рамнотежа, ИСО, договор според откриената сцена, за подобрување на квалитетот на сликата што ќе сториме за пиење. За да ја активираме, треба само да го избереме режимот «Фото» во горното мени. Потоа, на врвот, веднаш до поставките за копчето и блицот, ќе го најдеме копчето АИ, кое мора да го притиснеме дали сакаме да го активираме или деактивираме.

Huawei Mate камера од 20 лајти

Користете виртуелна реалност во фотографии и видеа

тоа зголемен ефект на реалност На Huawei Mate 20 Lite имаат гестови и можно е да се користат и на фотографии и во видеа. Благодарение на виртуелната реалност, можеме да фотографираме и видеа, вклучувајќи и надредени ликови од цртани филмови. За да го изберете, кликнете на режимот на фаќање на дното на апликацијата и кликнете на AR леќи. Тука ќе избереме помеѓу четири опции.

Qmoji 3D: Тие се маски за употреба и на селфи и со задната камера. Преку нашето препознавање лице, ќе ги откриеме нашите лица и ќе ги примениме маските што ги избравме во нив, ќе можеме да фотографираме или видеа со нив.

– Фонд: користејќи друг лесен вовед, овој телефон става анимирана позадина на нашите фотографии или видеа, може да додаде музика и да прави кратки видеа.

3Д предмет: Исто така е можно да се додадат забавни карактери и елементи во секоја фаза на кои се фокусираме со главната камера.

– Ефекти: Во овој дел ќе најдеме различни филтри, маски и 3Д елементи за да ги направиме нашите фотографии и видеа со пријатен допир.

Скенирајте документи и QR кодови

Со нашиот Huawei Mate 20 Lite, можеме да го направиме Скенирани документи, баркодови и QR кодови, без потреба да инсталирате апликации од трети страни, сите од главната камера. За да го направите ова, треба да кликнеме на копчето во облик на око, кое ќе го најдеме во горниот лев агол. Откако ќе се активираме, можеме да го скенираме QR-кодот со линк до веб-страница или да скенираме бар-код на производот, под делот “Набавка”. Во овој дел, благодарение на Вештачката интелигенција, нашиот уред ќе може да препознае производи и да најде каде да ги купи.

Задниот дел на Huawei Mate 20 Lite

Фотографии со ефект на Боке со режим на отворот

Со Mate 20 Lite можно е да се фотографирате со познатите Боке ефект, и на фотографиите направени со предната или задната камера, благодарение на тоа што обајцата имаат втор сензор што ќе ни помогне во проблеми со длабочина, да постигнеме подобар ефект на замаглување. Да фотографираме со Боке, не можеме да користиме „режим на портрет“, иако неговото име нè прави интуитивно спротивно. Willе биде со него «Режим на отворање» Со тоа ќе го постигнеме најдобриот ефект на замаглување.

Купете Huawei Mate 20 Lite по најдобра цена на Amazon

Додајте филтри во направените фотографии

Ние можеме вметнете филтер директно на нашата фотографија направена со Mate 20 Lite. За да го направите ова, ние мора да се движиме низ менито за режим на фаќање, до опцијата “повеќе”. Таму можеме да избереме опции за филтрирање кои се поедноставни или преку уметнички режим, добивајќи покреативни резултати и резултати.