Дали имате Nokia 7.1?: Android 10 доаѓа на уредот во Чиле

Premios a la Innovación

ХМД Глобал го известува тоа Најновото ажурирање на оперативниот систем за Android 10 започна да го достигнува Nokia 7.1 во Чиле.

Важни пресвртници кои додаваат Нокиа 7.1 на списокот на паметни телефони Нокиа го доби најновиот оперативен систем Андроид, како што е Nokia 9 PureView.

Андроид 10

Андроид 10 достигнува повеќе уреди

Во исполнувањето на ветувањето за одржување на портфолиото на паметни телефони на Nokia, HMD Global ажурираше шест уреди на Android 10 од последниот квартал на 2019 година.

Смартфонот на Nokia ја одржува својата позиција како лидер во брзите ажурирања на оперативниот систем и повторно тие се првите во ажурирањето за Android 10 и тој е дел од програмата Андроид Еден, паметен телефон од меѓународен производител, Nokia 7.1 беше лансиран со закажана средба три години загарантирани месечни безбедносни ажурирања и две надградби на оперативниот систем.

Што има ново на Nokia

Во оваа линија, Android 10 е второто ажурирање на оперативниот систем од Nokia 7.1 и корисниците на Nokia 7.1 ќе можат да уживаат во сите нови одлики на Android 10, кои вклучуваат:

  • Навигација во движење: преземањето акција на вашиот Nokia паметен телефон сега ќе биде побрзо и поефикасно со интуитивни контроли на вашите прсти.
  • Паметна одговор: добијте одговори кои се дури и попаметни во пораките, не само во текстот, туку и во акција.
  • Контрола на приватноста: сите ваши лични податоци се на исто место, така што имате поголема контрола врз тие податоци и можете да управувате со тоа кога вашата локација е споделена во вашата апликација, секогаш, само кога се користат, или никогаш.
  • Фокус режим: блокирајте апликации што ве оддалечуваат кога треба да се фокусирате на она што е важно.
  • Семеен линк: Сега е дел од поставката Digital Fitness, така што ќе им помогне на родителите да постават правила за целото семејство.

Ми се допаѓа ова:

го сакам тоа Оптоварување