Дали оваа апликација е следна покемонска клеточна хит?

Apa Yang Raksasa Berbeda Dengan MOBA Free-To-Play Lainnya 1

Дали оваа апликација е следна покемонска клеточна хит? 2

Нова Одг Мобилната игра беше лансирана на Android и iOS минатиот месец. Комбинирајте го она што е испробано и точно Одг колекција механика со стратешки тактики за игра на табли, Одг Дуел се гледа да се искористи успехот Одг Оди објавена во 2016 година. Но, дали оваа бесплатна игра вреди вашето време или пари? Ајде да ги истражиме добрите и лошите страни.

Добриот

Дали оваа апликација е следна покемонска клеточна хит? 3

Уникатна и стратешка игра.

Ако битката е завршена Одг Оди те тера да сакаш повеќе тактички битки, Дуел можеби апликацијата што ја барате. Целта на секоја игра е да го раширите вашиот Одг на таблата за игра и да ја преместите до дестинацијата на противникот од негова страна. Сепак, постојат ограничени патеки за движење, а кога Одг се сретнуваат едни со други, тие се борат. Борбата е механичар базиран на среќа, каде и двајцата учесници го ротираат својот „диск со податоци“ за да видат каков напад го користат. Можеби изгледа случајно, но како што е на ниво на Одг, можете да ги поправите и менувате дисковите, а со тоа да ги зголемите шансите за вашиот избран исход. Покрај тоа, Одг има различни јаки и слаби страни што треба да ги земе предвид при градење на вашата листа. Брзиот Одг како Шупет и Грениња се одлични во постигнувањето на голови, каде Венусауру и Фералигат се одликуваат во одбраната на вашиот гол.

Кампања за еден играч полна со содржини и награди.

Ако сакате малку вежбање пред да се справите со други луѓе, Дуел содржи тешка кампања со еден плеер 100+ поглавја. Наградите за секоја мисија исто така можат да бидат сервисирани, мрежни пари или нови броеви на Одг. Покрај тоа, постојат 3 предизвици цели за секоја мисија, додавајќи дополнителни тешкотии и награди. Едвај можеме да ја победиме кампањата после неколку дена играње низ неа. Тука има многу содржини.

Одг од сите генерации е на располагање да се соберат.

Не така Одг Оди ослободувајќи го новиот Pokemon полека, Pokemon од сите 7 генерации достапни уште од самиот почеток Дуел. Омилените фанови како Лукарио и Темраи се ретки, но додатоците се достапни за вашиот тим.

Лошото

Дали оваа апликација е следна покемонска клеточна хит? 4

Не плаќањето сè уште ве става во неповолна положба.

Со оглед на тоа што играта е достапна во Јапонија од минатиот април, не треба да изненадува што е формирана „мета“. Истражувањето на Интернет брзо ги откри најуспешните стратегии и списокот со имиња на фигури, за брзо движење. Како резултат, играчите кои се подготвени да платат, секогаш ќе можат најбрзо да ги регрутираат врвните тимови. Тоа се рече, Дуел далеку од најстрашната разиграна понуда во продавницата за апликации. Нормалните награди се значајни од битките за играчи и кампањите за еден играч, а општите трошоци на пакетите и валутите во игра не се премногу тешки.

Секогаш е потребна Интернет врска – дури и за синглови играчи.

Во фрустрирачки чекор, Дуел бара интернет врска за репродукција на која било содржина, вклучувајќи кампањи со еден играч. Ова, наводно, било направено за да се одржи интегритетот на наградата и да се ограничат луѓето да хакираат датотеки од страната на клиентот за да добијат колекции без да плаќаат, но ако сте играч за роаминг со ограничен план за податоци, тој сè уште боли.

Синхронизирањето на чудни содржини прави повторно инсталирање на кошмар.

При прво вчитување Дуел, Од вас се бара да преземете големи количини на податоци одделно од првичното преземање на апликации. Повеќето од вашите кориснички податоци се чуваат локално на вашиот мобилен телефон, наместо да користат cloud услуги. Затоа, бришењето на играта од вашиот мобилен телефон носи голема шанса вашите податоци и колекција да бидат изгубени по инсталирањето на инсталацијата и ќе бидете принудени да започнете одново.

Па таму го имате! Одг Дуел е интересно, повеќе тактичко извлекување од франшизата која има многу вредност за репродукција. Механиката за плаќање до победа и тешките одлуки за врска со Интернет ја спречуваат играта да биде навистина извонредна, но сепак вреди да се пробате за кој било навивач на франшиза или игра на стратешки табли.

Дали оваа апликација е следната покемонска мобилна хит? 5

Брајан Херен

Дали оваа апликација е следна покемонска мобилна хит? 6 @Bryan_Herren

Спарувајќи ја’sубовта ДОТА 2 со традиционалната спортска статистика, Брајан претходно работеше како статистичар за добро познат меѓународен турнир во игри. Подоцна се приклучи на екипажот „Beyond the Summit“ за да помогне во дизајнирањето и развивањето на некои одлики за играта, како што е „Teamfight Recap“. Сега, тој живее во Алабама со својата сопруга и работи како асистент за производство и слободен писател.