Дали iOS 13 ќе биде компатибилен со контролорите на Xbox One Ready за xCloud?

iOS 13 akan kompatibel dengan pengontrol Xbox One Ready for xCloud?

xCloud ќе биде фокусиран, барем за време на периодот на тестирање, на мобилните уреди. Токму од оваа причина, сите демонстрации што се гледаат од производот се спроведени на мобилни телефони, а тоа го знаеме таен тест што се создава и со избрани инсајдери исто така, засега, на Android и iOS. Исто така, знаеме дека Мајкрософт можеби размислува за некој вид отстранлив контролер што можеме да го инсталираме на нашиот далечински управувач, иако е поставено окото за проширување на услугите кон конзолите и компјутерите.

Практично xCloud и уреди направени специјално за мобилни телефони, тие ќе го претворат секој телефон во преносна конзола што го прави возможно Мајкрософт, способен да работи каков било наслов на Xbox со минимална резолуција од 720p, но јасно е дека Мајкрософт размислувал за корисници кои веќе ги користат своите производи и не сакаат да одат во полето за да користат xCloud. Според записите на iOS 13 во почетната верзија, следниот оперативен систем iPhone ќе поддржува врска со нормален контролер Xbox One преку Bluetooth.

IPhone подготвува xCloud или Stadia

Вистина е дека можеби не само што го користиме нашиот далечински управувач со xCloud, туку и другите услуги за стриминг, кои исто така ќе достигнат телефони како Google Stadia, ќе можат да го користат, но јасно е дека Apple веќе започнува да се вооружува за иднината на видео игрите. Сè уште чекаме нови вести за тоа кога можеме да започнеме со употреба на xCloud, кој најчесто го користат луѓето, или барем ние кои сме инсајдери, но не гласаме за нив. Официјалниот датум за издавање на iOS 13 исто така ни дава навестување, според гласините што дојдоа во септември.

Се чини дека сè е заговор, затоа што за време на овогодинешниот Gamescom имаме неколку најави за xCloud, затоа останете во врска со мрежата за повеќе новости.