Дали Mi MIX Alpha е Xiaomi? Ние сакаме да веруваме во тоа

Apakah Mi MIX Alpha adalah lipatan Xiaomi? Kami ingin percaya itu

Првата слика на Xiaomi Mi MIX 5G Alpha

Брендовите споделија преку социјалните мрежи серија слики што можат да се искористат за малку да ги унапредат првите детали за уредот, и очите што доаѓаат … криви. Првото нешто што привлече внимание беше употребата на терминот Алфа, зборот што го покажаа во Гизмочина обично се користи при лансирање на првата верзија на нов производ.

Океј, можеби ќе помислите дека ние всушност се соочуваме со мобилен телефон со каскаден екран, каде што рамката ќе патува низ повеќето страни за да стигне скоро во задниот дел. Тоа е повеќе или помалку она што го постигна Huawei со својот екран Екран за хоризонт во Мате 30 Про, и дека Xiaomi е подготвена да се справи со сликата. Како што можете да видите, рамката изгледа прилично криви, така што исчезнува на задниот крај. Сепак, она што е најинтересно за нас е составот што го користи производителот на сликата. Зошто да се спореди со книгите?

Првиот преклопен телефон од Xiaomi?

Споредете нови Мојата мешавина Со книгите звучи како преклопен телефон, зошто да не измамат. Ако ги погледнеме претходните слики од производителот кои се поврзани со вашиот уред за виткање, првиот изглед на MI MIX одговара на описот. Многу заоблени рабови за да се врати екранот и флексибилна можност да се свитка како книга. Дали премногу халуцинираме?

Xiaomi MIX е секогаш телефон што го допре концептот, така што не можеме да мислиме на подобра причина од ова да мислиме дека следниот MI MIX би можел да биде палката Xiaomi што чекавме да го видиме со месеци. Марката беше многу внимателна кога зборуваше за датумот на лансирање на уредот, а доколку конечно на 24 септември се претстави како последна единица, тоа би можело да биде удар за Samsung и Huawei, затоа што сè уште не излегоа. многу застој во маркетингот на секоја од нив Галакси папка и Мате X.

За неколку дена ќе оставиме сомнежи, но во ова време единственото нешто што сакаме да веруваме е дека навистина се соочуваме со телефони со двоен екран.