Дали Sony го задели новиот телефон Xperia Compact пред IFA 2019?

Apakah Sony menggoda telepon Xperia Compact yang baru sebelum IFA 2019?

Sony може наскоро да дебитира за нов паметен телефон Xperia Compact. Ако е така, ќе поминат повеќе од една и пол години од последното објавување.

  • Слики и детали за Sony Xperia 2 што излегоа во последниот извештај

Компанијата споделува кратко видео на Инстаграм за да ги задева ажурирањата на сериите Xperia Compact. Видеото не го прикажува телефонот, иако се вели „Xperia на дланката на вашата рака“. Не е јасно, нели? Дури и да е така, медиумите шпекулираат дека Sony ќе дебитира нов мобилен телефон брендиран со Xperia и доволно компактен за да може да се вклопи во вашата рака (но, како, секој паметен телефон, нели?).

Погледнете го овој пост на Инстаграм

Xperia Excellence, на дланката на вашата рака. Придружете ни се на 5 септември за #SonyIFA # Иновација

Мислења споделени од Sony Mobile (@sonyxperia) на 2 септември 2019 година во 04:34 часот PDT

Како и да е, не сме слушнале многу за новиот Sony Xperia Compact, но има гласини кои кружат за многу различни мобилни телефони од Sony, така што е тешко да се утврди што се случува во моментот. Сепак, Сони посочи дека ќе научиме повеќе на IFA 2019, претстојното шоу за електронска трговија. Компанијата дури има распоред за медиуми за 5 септември.

  • Прес-конференција на Sony IFA 2019: Кога и како да ја гледате во живо

Имајте на ум дека последниот Xperia Compact мобилен телефон од Sony е Xperia XZ2 Compact, со почеток во почетокот на 2018 година. Xperia XZ3 од IFA 2018 нема компактно браќа и сестри, а Sony Xperia 1 исто така нема концизна верзија. Значи, враќањето во паметните телефони Xperia Compact е голема вест.

Pеб-лантата ќе биде присутна на IFA 2019 и планира да ви ги донесе најновите кога тоа се случи.