Данок на добивки од Суперентало и гребење Победи: зголемување од 2020 година

Даноци на добивки од Суперентало

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Даноци на добивки од Суперентало

Лоши вести за оние кои често играат Superenalotto и картичка за гребење: сталата што пристигнуваат од 2020 година како резултат на вестите што ги проучува владата и кои ќе бидат вклучени Даночен декрет. Практично државата сака да побара посолена сметка за сите добивки, дури и најниски.

Ајде да видиме што детално се менува.

Што се смени од 2020 година?

Како што се очекуваше, меѓу различните Најави до проучување на Влада, секогаш во потрага по ресурси и цврста волја да се бори против лудопатија, постои можност дополнителен данок на добивка до Superenalotto и картичка за гребење.

Во моментот Ништо не е официјалноно новитетот може да се вметне во Даночна уредба 2020 година, кој има за цел да создаде систем a загради исто така и за данок на среќа, што сепак ќе дојде веќе се применуваат на минимални добивки, со зголемени суми врз основа на добивки.

Колку се зголемија Superenalotto и Scratch и Win даноците од 2020 година?

Ако сè е потврдено, данокот на среќа ќе биде двоен што веќе може да замине од 1 јануари 2020 година.

Во пракса, владата има за цел да донесе од 12% до 23% денес стапката на победи данок до Superenalotto или картичка за гребење за добивки во износ над 100.000 евра.

Но, лошата вест не завршува тука: државата исто така ќе оданочува победниците на износи под 500 евра, кои во моментов не се оданочуваат. Со новиот указ, владата би сакала да го воведе Повлекување од 12% на микро-добивки, исто така за сума еднаква на 5 евра.

Земајќи конкретен пример, за победа на картичката за гребење од 10 евра, собраната сума би била еднаква на 8,80 евра. И анонимниот среќник од Лоди кој пред само неколку дена го испрати својот купон со шесте добитни броеви до Сисал, требаше да остави 48 од освоените 209 милиони на државата.

Оданочување со загради на Superenalotto и Scratch и Win

Исто така, треба да се напомене дека новото оданочување би можело да биде во фази: ќе започне од минимум 12% до пораст, да се нагоре 23% за големи добивки. Убав хит за оние кои освојуваат многу пари на Суперенхало и Скреч и Вин.

Во пракса во иднина секој што ќе освои повеќе од 100 милиони евра, ако правилото што го проучува владата поминува, ќе се види веднаш пресечете ја проверката за 23 проценти.

Зошто овие нови даноци?

Целта е јасна, иако двојна: не само обидете се зголемување на приходите за Министерството за финансии, но, исто така борба против лудопатија. Токму за овој втор аспект, во даночната уредба во 2020 година е предвидена раѓање на нова професионална фигура, прикриен агент, ангажирани во спречување на малолетничко коцкање и во идентификување на злоупотреби на коцкање.

Чекаме повеќе детали и потврди во овој поглед, иако постојат многу големи веројатности сето ова да биде потврдено и да стане ефективно од 1 јануари 2020 година.

Ние ќе ја ажурираме статијата во случај на новости.

Дали морам да плаќам даноци ако победам во Супереналоото?

Дали сакате да знаете колку се оданочува победата во Супереналоото? Подолу ќе го најдете одговорот што го барате. Всушност, ја затвораме статијата со одговарање на прашање што неодамна многу често го читав на разни блогови и форуми

Ако победите на Суперенало, Вие МОРА да плаќате даноци само ако добивката надминува 500 евра.

Под 500 евра Не мора да плаќате ништо.

Над 500 евра плаќате 12% од даноците, кои автоматски се задржуваат при наплатата на вашите добивки. Во суштина навистина не плаќате ништо, немате парични исплати, едноставно ја наплатате премијата од која веќе се одземаат даноците.

Ова секако важи барем до декември 2019 година, тогаш работите може да се променат. Но, во моментот ситуацијата е оваа.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!